İspanya penaltılarla yarı finalde-Kareler

EURO 2008'de çeyrek final mücadelesinde İspanya ile İtalya, Avusturya'nın Viyana şehrindeki Ernst Happel Stadyumu'nda karşılaştı.

İspanya penaltılarla yarı finalde-Kareler

120 dakika gol sesi duyulmadı. Karşılaşmada normal süre 0-0 beraberlikle sonuçlandı. 15'er dakikalık iki uzatma devresi oynandı. Yine eşitlik bozulmadı. Penaltılar yarı finalisti belirledi.

MAÇTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

PENALTILAR David Villa attı GOL 1-0 Grosso GOL 1-1 Cazorla GOL 2-1 De Rossi ve Casillas çıkardı Senna geldi topun başına ve top ile Buffon'u ayrı köşelere göndererek İspanya'yı 3-1 öne geçirdi. Camoranesi çok şık bir penaltı ve skor 3-2 Fabregas topun başında. Ve Gool.. Fabregas'ın penaltı golüyle 4-2 kazanıyor İspanya. İSPANYA YARI FİNALDE Avusturya ve İsviçre'nin ortaklaşa düzenlediği EURO 2008 çeyrek finalde maçında İspanya normal süresi 0-0 golsüz sona eren mücadelede penaltı atışları sonucunda İtalya'yı 4-2 yenerek yarı finale yükseldi. Daha önce 22 Haziran'da oynadığı 3 büyük turnuvaya da penaltı atışları sonrasında veda eden İspanya, makus talihini bu kez İtalya karşısında yendi. İspanyollar, daha önce 1986 Dünya Kupası'nda Belçika'ya, EURO 96'da İngiltere'ye ve 2002 Dünya Kupası'nda Güney Kore'ye elenmişti. İspanya'nın 22 Haziran'da oynadığı bir diğer karşılaşma ise 1930 yılında İtalya'ya karşı alınan 3-2'lik galibiyetti... Penaltı atışlarında nefesler kesildi! Bir kalede Buffon, diğer kalede Casillas... Dünyanın en pahalı futbol ayakları topun başına geçti. İspanya adına David Villa, Cazzorla, Senna, Güiza (kaçırdı), Fabregas attı.İtalya adına Fabio Grosso, De Rossi (kaçırdı), Camoranesi, Di Natale (kaçırdı) ve İspanya EURO 2008'de yarı finale yükseldi. İspanya'nın EURO 2008 yarı finaldeki rakibi Hollanda'yı eleyen Rusya. Bu karşılaşma 26 Haziran'da Ernst Happel Stadı'nda oynanacak. ERKEN FİNAL Mİ? 'Erken final' niteliği taşıyan karşılaşmaya beklendiği gibi İspanya daha tempolu başladı. Kalabalık İtalya orta sahasını kanatlardan etkili bindirmeler ile aşmayı planlayan İspanya, Capdevilla ve David Silva ikilisiyle özellikle sol koridoru oldukça etkili kullandı. Andres Iniesta'nın sol kanada yakın oynaması da Luis Aragones'in 'İtalya planının' sadece bir parçasıydı. İlk 10 dakikalık bölümde daha arzulu olan daha fazla golü düşünen taraf İspanya, otoriteleri şaşırtmayan bir futbol sergileyen taraf ise İtalya idi. Pozisyon anlamında oldukça kısır geçen ilk 15 dakikada akıllarda kalan tek pozisyon Fernando Torres'in ceza sahasına girerken Massimo Ambrosini'nin müdahelesi sonrası yerde kalmadı ve hakem Herbert Fandel'in bu pozisyonda 'devam' demesi oldu! * * * İSPANYA 1-Iker Casillas 15-Sergio Ramos 5-Carles Puyol 4-Carlos Marchena 11-Joan Capdevila 19-Marcos Senna 6-Andres Iniesta 8-Xavi 21-David Silva 7-David Villa 9-Fernando Torres İTALYA 1-Gianluigi Buffon 19-Gianluca Zambrotta 2-Christian Panucci 4-Giorgio Chiellini 3-Fabio Grosso 13-Massimo Ambrosini 10-Daniele De Rossi 20-Simone Perrotta 22-Alberto Aquilani 18-Antonio Cassano 9-Luca Toni
<< Önceki Haber İspanya penaltılarla yarı finalde-Kareler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER