Hakim ve savcılara 'sporda şiddet' eğitimi

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, HSYK'nın hakim ve savcılara sporda şiddet yasayla ilgili iç eğitim programı düzenlemeyi planladığını söyledi.

Hakim ve savcılara 'sporda şiddet' eğitimi

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun, hakim ve savcılara sporda şiddet yasayla ilgili iç eğitim programı düzenlemeyi planladığını belirterek, ''Biz de gereken katkıyı vereceğiz'' dedi.

FİFA ve UEFA'nın beklentileriyle çatışmayacak şekilde bir yol bulmak istediklerini kaydeden Bakan Kılıç, sporda şiddete karşı çağrıları sürekli yaptıklarını belirterek, ''İsterlerse kulüp başkanları ve yönetimler, bu süreci çok rahat kontrol altında tutabilirler. Camialar, bizden önce kulüp başkanları, yöneticiler ne diyor buna bakarlar. Medyanın refleksi nedir, medyada yansımalar nelerdir, televizyon yayınlarında, gazetelerde yazılanlar çizilenler, camiaları etkileyen yerlerdir. Federasyon, kulüpler, medyanın daha fazla sorumluluk alması lazım'' şeklinde konuştu.  

Bakan Kılıç, ''Son zamanlarda sahaya atılan içki şişelerine varıncaya kadar hiç sokulmaması gereken şeyler var. 'Özel güvenlikten kaynaklanan bir zaaf mı var' sorusu akla geliyor'' ifadelerini kullandı. 
<< Önceki Haber Hakim ve savcılara 'sporda şiddet' eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER