Gençlerbirliği - Beşiktaş maçının özel analizi

Gençlerbirliği'nin Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ettiği Süper Lig maçının özel analizi ve istatistikleri...

Gençlerbirliği - Beşiktaş maçının özel analizi

Beşiktaş Son 3 Sezonda Gençlerbirliği Deplasmanında Galibiyet Alamadı. 
Beşiktaş son 3 sezonda Gençlerbirliği ile deplasmanda oynadığı maçlarda üç puan alamadı. Bu sezon rakibi karşısında 1-0 kaybeden Beşiktaş geçen sezon 1-1 berabere kalmış önceki sezonda 
4-2 kaybetmişti. Beşiktaş ile Gençlerbirliği takımları lig tarihi boyunca toplamda 81 kez karşılaştı. Oynanan 81 maçta Beşiktaş 46 kez Gençlerbirliği 7 kez kazandı 28 maç berabere bitti.

Mehmet Özdilek, Teknik Direktörlük Kariyeri Boyunca Beşiktaş’a Karşı İlk Kez Lig Maçında Galibiyet Aldı. ( Geçen Sezon Kupa Maçında Galibiyet Almıştı )
Mehmet Özdilek teknik direktörlük kariyeri boyunca Beşiktaş’a karşı lig maçlarında ilk kez galibiyet aldı. Mehmet Özdilek 2003-04 sezonunda Malatyaspor’u çalıştırırken Beşiktaş ile sahasında 0-0 berabere kalmış M.P.Antalyaspor’un başında ise 9 maçı da kaybetmişti. Bu sezon ise Gençlerbirliği’nin başında sahasında 1-0 kazanmayı başardı.  Uzun yıllar formasını giydiği takıma karşı Mehmet Özdilek geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası 5.tur maçında Beşiktaş’ı 2-1 yenip kupanın dışına itmişti. 

Beşiktaş Geçen Sezonun İlk Yarısına Göre 1 Puan Eksik Topladı.
Beşiktaş bu sezon ilk yarıda 8 galibiyet 5 beraberlik 4 yenilgi alıp 29 puan topladı. Beşiktaş geçen sezon ilk yarıda 17 maçta 8 galibiyet 6 beraberlik 3 yenilgi almış ve 30 puan toplamıştı. Beşiktaş geçen sezon ilk yarıda 38 gol atıp 25 gol yemişti, bu sezon ise 30 gol atıp 19 gol yedi.  


Gençlerbirliği Bu Sezon Sahasında Beşiktaş ve Trabzonspor’u Yendi, Galatasaray İle Berabere Kaldı.
Gençlerbirliği bu sezon sahasında dört büyüklere karşı 2 galibiyet 1 beraberlik 1 yenilgi aldı. Sahasında Trabzonspor’u 3-2, Beşiktaş’ı 1-0 yenen Gençlerbirliği yine sahasında Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı. Gençlerbirliği sahasında Fenerbahçe karşısında ise 1-0 mağlup olmuştu. Gençlerbirliği Mehmet Özdilek yönetiminde 9 lig maçında 5 galibiyet 2 beraberlik 2 yenilgi aldı ve 17 puan topladı. 

Beşiktaş Bu Sezon En Az Faul Yaptığı Maçını Oynadı. 
Beşiktaş deplasmanda 1-0 kaybettiği Gençlerbirliği maçında sadece 6 kez faul yaptı. Beşiktaş böylece bu sezon en az faul yaptığı maçını oynadı. Beşiktaş’ın ilk 16 haftada faul ortalaması 15,9 olmuştu. Beşiktaş bu hafta ortalamasının çok altında kaldı. 

Olcay Şahan, Süper Lig’in Son 2 Sezonunda Oynanan 51 Haftanın Tamamında Maça Çıkan Tek Oyuncu. 
Beşiktaş’a geçen sezon gelen Olcay Şahan 34 haftanın tamamında forma giymiş ve toplam 11 gol atmıştı. Olcay Şahan bu sezonda geride kalan 17 haftanın hepsinde maça çıktı ve 6 gol attı. Olcay Şahan böylece son 2 sezonda Süper Lig’de geride kalan 51 haftanın tamamında görev yapan tek oyuncu oldu. Toplamda takımı adına 17 gol atan ve en golcü 2.oyuncusu olan Olcay Şahan sakatlık, ceza, kadro dışı vb. gibi kötü durumlarla karşılaşmadan ligin en istikrarlı oyuncusu oldu. Süper Lig’de bu sezon ilk 8 haftasında sadece 1 gol atabilen Olcay, son 9 haftada ise 5 gol kaydetti. 

<< Önceki Haber Gençlerbirliği - Beşiktaş maçının özel analizi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER