Galatasaray'dan yabancı kontenjanı sitemi

Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, yabancı futbolcu sayısında kısıtlamasıyla ilgili sitemde bulundu.

Galatasaray'dan yabancı kontenjanı sitemi

Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan, yabancı futbolcu sayısında kısıtlamaya gidilmesinin ve yeni vergi düzenlemelerinin ülke sporuna ciddi sorunlar yaşatabileceğini söyledi.

Arıboğan, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyesi ülke sporcularını yerli statüsünde görmesi gerektiğinin altını çizerek, Türk sporcuların futbolda Nihat Kahveci'yle, basketbolda da İbrahim Kutluay'la bu şekilde yurt dışında forma giyme şansını kazandıklarını dile getirdi.

A Milli Futbol Takımı'nın son dönemde girdiği başarısız periyodun yapılan uygulamalara dayanak olarak gösterildiğini aktaran Arıboğan, şöyle devam etti:

"Bu durumdan telaşlanıp, radikal bir yabancı oyuncu kısıtlamasına gidersek, milli takımın olası başarısızlığını yabancı oyuncu sayısına bağlayarak kolaycı bir tutum ortaya koyarsak, 'Türk oyuncular daha çok oynar, milli takım başarılı olur' diye düşünürsek, hata yaparız. Türk futboluna büyük bir düşüş yaşatırız. Sıkıntımız yabancı oyuncu sayısı değil, alt yapı sorunudur. Kulüplerimizde alt yapı bilinci maalesef yok. Çok genç bir nüfusumuz var ancak alt yapılardan yıldız oyuncu yetişmiyor. Bu soruna çözüm bulmadan, belli tevşikleri yaratmadan, bu teşvikler sonucunda alt yapıdan oyuncu yetişmesini sağlamadan yabancı oyuncu sayısıyla radikal bir şekilde oynamamamız lazım. Tahmin etmediğimiz olumsuzluklar çıkar. Yeterli araştırmayı yapmadan telaşla karar alırsak, yanlış yaparız, uluslararası rekabette Türk futbolunu yok ederiz. Önce mutlaka mevcut statüyü korumamızı gerekiyor. AB üyesi ülkelerin futbolcularına yerli statüsü vermeliyiz ve süratle 4-5 senelik periyot için kulüplerimizin alt yapılarına teşvik oluşturmamız gerekiyor. Ancak bu şekilde yabancı oyuncu sayısını düşürebiliriz."

AA
<< Önceki Haber Galatasaray'dan yabancı kontenjanı sitemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER