Galatasaray uçağındaki Fenerbahçe küfrü şok etti

Galatasaray uçağında Fenerbahçe'ye edilen küfür sosyal medyayı karıştırdı. Fenerbahçe görüntüler üzerine, Galatasaray'a sert tepki gösterdi ve olaya karışanların isimlerinin açıklanıp gereğinin yapılması için 24 saat süre tanıdı. Açıklamalara karşılık Galatasaray'dan da cevap geldi.

Galatasaray uçağındaki Fenerbahçe küfürü şok etti

Galatasaray'ın Eskişehirspor'u Türkiye Kupası finalinde yenerek şampiyon olmasının ardından sarı kırmızılı takım özel uçakla gece saatlerinde İstanbul'a döndü. Sarı-kırmızılı futbolcular büyük mutluluğu dönüş yolunda da kutlamaya devam etti. Ancak Alex Telles'in cep telefonuyla çekip sosyal medyaya yüklediği video ortalığı karıştırdı. 

TAKIM HALİNDE "KÜFÜR"

Alex Telles'in önce kendi sevincini ardından da takım arkadaşlarının mutluluğunu kaydettiği anlar başına bela oldu. Takım uçağında oldukça neşeli anlar yaşanırken Galatasaray kafilesi Fenerbahçe'ye küfür etmeye başladı. Telles'in bir anlık gafletiyle sosyal medyada videoyu paylaşması ve saniye içinde silmesi ortalığı karıştı. 

Futbolcuların araya girerek videoyu silmesine rağmen o anlar internette dolaşmaya başladı. Telles'in kamerasından karanlıkta diğer kişiler tam belli olmazken en net seçilen isim Melo oldu. 

FENERBAHÇE'DEN ÇOK SERT TEPKİ

Fenerbahçe Spor Kulübü, resmi sitesinden Galatasaraylı oyuncuların Fenerbahçe aleyhinde ettiği küfürlü tezahüratla ilgili açıklama yaptı ve sert tepki gösterdi..

Sarı-lacivertli kulübün yaptığı açıklama şu şekilde; Kupa Finali dönüşü, Galatasaray Futbol Takımı ve kafilesini taşıyan uçakta, Galatasaraylı futbolcular tarafından gerçekleştirilen, Kulübümüze yönelik küfür ve hakaretler içeren iğrenç, seviyesiz görüntüler; tarafımızca ibretle takip edilmiştir. Sahip oldukları Fransız Kültürü ve Mekteb-i Sultani terbiyesi ile övünen ve Fenerbahçe'ye karşı organize bir şekilde büyüttükleri nefretlerini, her fırsatta 'münferit bir olay' açıklaması ile geçiştirmeye kalkan Galatasaray Yönetimi'nden, bu konu ile ilgili 24 saat içerisinde bir açıklama bekliyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak tavrımız nettir:

Bu eyleme karışan, engellemeyen ve bu ortamı hazırlayanların, yöneticilik, futbolculuk ve spor hayatları sonlandırılana kadar bu olayın takipçisi olacağız.

Üç-beş zavallı ahlaksızın, Fenerbahçe'nin büyüklüğü karşısında hiçbir önemi olmasa da duruşu ve tarzının değişkenliği konusunda ün salmış Galatasaray Yönetiminin, bu görüntüde yer alan ve 'isimleri bizde mevcut olan yöneticileri ve futbolcularını', 24 saat içinde kamuoyuna açıklaması ve gereğini yapmasını;

Aksi taktirde kulübümüzün bu konuda hukuki çerçevede çok sert tedbir ve yaptırımlarda bulunacağını, kamuoyuna deklare ederiz...

GALATASARAY'DAN CEVAP GELDİ

Galatasaray, sarı kırmızılı oyuncuların da olduğu uçakta Fenerbahçe’ye yönelik küfürlere ilişkin bir açıklama yaptı.

Kulüpten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Fenerbahçe resmi sitesinde yapılan bir duyuruyla ilgili olarak, Kupa finalinden dönüş uçağında meydana geldiği iddia edilen olaylar üzerine açıklama yapmayı zorunlu görüyoruz:

1) Uçakta kısa süreli olarak duyulduğu söylenen küfürlerin, kimler tarafından yapıldığının tespiti mümkün olmamıştır. Futbolcularımız da bu tezahüratla ilgilerinin bulunmadığını kendi sosyal medya hesaplarında ve özel görüşmelerinde beyan etmişlerdir. Futbolcularımızın beyanları bizim için esastır. Dönüş uçağında, futbolcularımızın dışında çok sayıda taraftarın da yolcu olarak bulunduğu bilinmektedir.

"TASVİP ETMEMİZ DÜŞÜNÜLEMEZ"

2) Galatasaray’ın, kimler olduğu belirsiz az sayıda kişinin katıldığı, bu tür davranışları tasvip etmesi asla düşünülemez.

3) Fenerbahçe spor kulübünün, geçmişte kendi futbolcu ve taraftarlarınca gerçekleşmiş, buna benzer sayısız olay olduğunu unutmuş görünerek ve kulübümüzle ilgisi olmayan en ufak olayı bahane ederek, son zamanlarda, iki camia arasında gerginliğe yol açacak davranış ve söylemleri sıklıkla tekrarlamasını şiddetle kınıyoruz."

DHA-İHA
<< Önceki Haber Galatasaray uçağındaki Fenerbahçe küfrü şok etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER