Galatasaray mı, yoksa Fenerbahçe mi?

Galatasaray ve Fenerbahçe bu akşam kozlarını paylaşıyor...

Galatasaray mı, yoksa Fenerbahçe mi?

Türkiye nefesini tuttu, dev kapışmayı bekliyor... Galatasaray, zirvenin uzağında ama 11 Aslan'ı ve 50 bin taraftarıyla Arena'da zafere kilitlendi, başka hiç bir şey düşünmüyor... Fener puan farkını açtı, rahatladı ama derbinin anlamını çok iyi biliyor. Lider bir tur da Arena'da atmak, aynı sezona 2 Galatasaray galibiyeti sığdırmak istiyor. Yıldız savaşları 19.00'da başlıyor.

GALATASARAY CEPHESİ

Cim Bom için bugün Fenerbahçe ile oynanacak maçın anlamı 3 puandan çok daha fazlası... Şampiyonlar Ligi’nden ikinci turda elenen, Ziraat Türkiye Kupası’nda final şansını  zora sokan Sarı-Kırmızılılar, lig şampiyonluğunu da büyük ölçüde kaybetti. Ancak önemli bir hedef var: İkincilik. Zira Fenerbahçe’nin şampiyonluğu durumunda, UEFA’dan aldığı ceza nedeniyle ikinci olan takım, Şampiyonlar Ligi’nde gruplara  direkt katılacak. Üçüncü sıradaki takım da elemelere katılacak. Galatasaray derbiyi kazanırsa ikincilik yolunda önemli bir avantaj elde edecek, kaybederse şansını zora sokacak. Bir başka faktör de yönetim cephesinde yaşanıyor. 13 Nisan’da Mali Genel Kurul  var. Bu toplantıya seçim maddesi de eklenecek. Olası bir derbi yenilgisinde, muhalif üyelerin de bastırmasıyla, Ünal  Aysal’ın koltuğu kaybetme gibi bir riski mevcut. 

Futbolcu ve taraftar cephesi de var 

Son cephede de Roberto Mancini bulunuyor. İtalyan hocanın, Fenerbahçe yenilgisi halinde görevine son verileceği konuşuluyor. Galibiyette ise Aysal da koltuğunu koruyacağından, Mancini ile yola devam edilmesi bekleniyor. Ayrıca futbolcuların sezonun geri kalanındaki psikolojisi ve taraftarların çıkarması muhtemel olaylar sonucu saha kapanma ihtimali, Galatasaray’ın başını dahabüyük bir derde sokabilir. 

Cim Bom’da son dakika

Galatasaray’da durumu belirsizliğini koruyan tek oyuncu Didier Drogba. 36 yaşındaki futbolcu oynayacak duruma geldi. Ancak riske edilip edilmeyeceği konusunda fikir alışverişi sürüyor. Bilinen bir şey var; o da Mancini’nin Drogba’yı oynatmak istediği. Fildişi Sahilli futbolcu da sezonun en önemli maçında sahada olmak istiyor. Yine de Hajrovic ve Umut, Drogba’nın oynamama ihtimaline karşın hazır tutuluyor. 

Aslan’ın silahı Wesley Sneijder

Hollandalı futbolcu her ne kadar sol önde başlasa da, ilerleyen dakikalarda forvet arkasına geçecek. Bu sezon 2. lig maçında 9 gol, 6 asistle oynayan Wesley Sneijder, Fenerbahçe karşısında Galatasaray’ın en önemli silahı olacak. Tecrübeli futbolcu, maçın başlarında bir gol bularak rahatlamak istediklerini dile getirmişti. 

FENERBAHÇE CEPHESİ

Bitime 7 hafta kala şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakalayan Fenerbahçe için bugünkü derbi birçok anlam ifade ediyor. Rakibiyle puan farkını 16’ya çıkarma fırsatını eline geçiren Sarı-Lacivertliler, Cim Bom’u da şampiyonluk yarışının tamamen dışına itmiş olacak. Ayrıca Fenerbahçe, 3 puanlı sisteme geçilen 1987-88 sezonunda 12 puan farkla şampiyonluk yaşayan ve bu alanda rekorun sahibi olan Galatasaray’ı da geride bırakmayı  hedefliyor. En fazla puan farkını yaratıp, sezonu kupayla tamamlamayı planlayan Kanarya, kalan tüm maçlarda da galibiyet hesapları yapıyor. Bu alanda kırılması zor bir rekora imza atmak isteyen Fenerbahçe, derbiye ayrı bir önem veriyor.

En büyük hedef rekor kırmak

Galatasaray’ı sahasında oynadığı maçta 2-0 yenen Fenerbahçe, Beşiktaş’la da Kadıköy’de berabere kalmıştı. Prestij açısından derbi kaybetmemenin hesaplarını yapan Sarı- Lacivertliler, şampiyonluğa giden yolda yarıştığı rakiplerine geçit vermek istemiyor. Taraftarlar kutlamalarına başladı ama futbolcular, işi haftalar önceden bitirse de son haftaya kadar kazanmak için mücadele edecek.

 Fenerbahçe’de son dakika

Fenerbahçe derbi sınavı öncesi hazırlıklarını tamamladı. Tesislerinde kampa giren Sarı-Lacivertliler, zorlu randevu için geri sayıma geçti. Kanarya’da 3 eksik oyuncu bulunuyor. Sakatlıkları devam eden Alper Potuk, Cristian Baroni ve Egemen Korkmaz, bu akşam forma giyemeyecek. Sakatlıktan tamamen kurtulan Emre Belözoğlu’nun ilk 11’de sahaya çıkması bekleniyor.

Fener’in kozu Sow

İkinci yarının başlamasının ardından form düşüklüğü yaşayan Moussa Sow, gözünü Aslan’a dikti. Üst üste iki haftadır rakip kalecilerin belalısı olan Senegalli oyuncu, derbide Fenerbahçe’nin önemli gol silahlarından biri olacak.

Muhtemel ilk 11'ler.

GALATASARAY: Muslera, Telles, Hakan, Semih, Eboue, Melo, Selçuk, Yekta, Sneijder, Burak, Drogba.

FENERBAHÇE: Volkan, Caner Bekir, Alves, Gökhan, Mehmet Topal, Emre, Meireles, Kuyt, Sow, Emenike.

STAT: TT Arena

SAAT: 19.00

HAKEM: Bülent Yıldırım

YAYIN: LİG TV
<< Önceki Haber Galatasaray mı, yoksa Fenerbahçe mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER