Galatasaray - Beşiktaş derbisinin dikkat çekici analizi!

Galatasaray - Beşiktaş derbi maçına dair dikkat çekici bilgiler, ilginç istatistikler...

Galatasaray - Beşiktaş derbisinin dikkat çekici analizi!

Beşiktaş Bu Hafta Galatasaray’ı Yenerse 127 Lig Haftası Sonra Lider Olacak.
Süper Lig’in 19.haftasına Galatasaray 33 puanla lider, Beşiktaş 31 puanla 2.sırada girecek. Beşiktaş rakibini deplasmanda yenerse 12. lig haftası ardından liderlik koltuğuna oturacak. 2008-09 sezonunda şampiyon olduktan sonra Beşiktaş Süper Lig’de hiçbir haftayı lider olarak geçmedi. 

Galatasaray Son 2 Sezonda Oynadığı 10 Derbi Maçta 1 Kaybederken Beşiktaş Son 10 Derbi Maçında 1 Galibiyet Alabildi. 
Galatasaay geçen sezon takımın başına Fatih Terim’in geçmesi ile özellikle derbi maçlarda büyük üstünlük sağladı. Son 2 sezonda Süper Lig’de oynanan 10 derbi maçın 4 tanesini kazanan 5 tanesinde berabere kalan Galatasaray sadece 1 kez rakiplerine kaybetti. Beşiktaş ise son 10 derbi maçında sadece 1 galibiyet alabildi. Beşiktaş 4 kez berabere kalırken 5 maçta ise sahadan yenik ayrıldı. Beşiktaş son 5 maçta Galatasaray’a karşı galibiyet alamazken en son 2010-11 sezonu 2.yarısında rakibini evinde 2-0 yenmişti.  











Beşiktaş Bu Sezon Süper Lig’de Kırmızı Forma Giydiği Maçlarda Hiç Yenilmedi. ( 11 Maçta 6 Galibiyet 5 Beraberlik )
Beşiktaş bu sezon kırmızı forması ile 1. lig maçına çıktı. Beşiktaş bu 11 lig maçında da yenilmedi. Beşiktaş son 11 haftada kırmızı forma ile 6 galibiyet 5 beraberlik alan ve 23 puan toplayan Beşiktaş en son 7.haftada Fenerbahçe karşısında 3-0 kaybetti.  

Süper Lig’in Bu Sezon En Az Kart Gören Takımı İle Çok Kart Gören Takımı Karşılaşıyor. 
Süper Lig’de bu sezon en hırçın takım Beşiktaş oldu. Beşiktaş 18 maçta 52 kez sarı kart, 3 kez kırmızı kart gördü. Ligin en az kart gören takımı ise 30 sarı kart, 2 kırmızı kart ile toplamda 32 kart gören Galatasaray oldu. 

Beşiktaş Süper Lig’de Bu Sezon Maçların İlk 15 Dakikasında En Çok Gol Atan Takımı. ( 9 Gol )
Beşiktaş bu sezon Süper Lig’de oynadığı 18 maçta 40 gol attı. Beşiktaş gollerinin 9 tanesini maçların ilk 15 dakikasında buldu. Beşiktaş böylece maçların ilk 15 dakikasında ligin en çok gol atan takımı oldu. Galatasaray ise ilk 15 dakikalarda 5 gol attı. 

Galatasaray Bu Sezon Süper Lig’de İlk Golü Yediği Hiçbir Maçı Kazanamadı.  
Galatasaray bu sezon Süper Lig’de oynadığı 18 maçta 5 kez maçın ilk golünü kalesinde gördü. Galatasaray bu 5 maçta 3 beraberlik 2 yenilgi aldı ve hiç kazanamadı. İlk golü yediği Beşiktaş ve Gençlerbirliği maçını 3-3, Gaziantepspor maçını 1-1 berabere bitiren Galatasaray takımı ilk golü yediği Orduspor’a 2-0, Karabükspor’a 3-1 mağlup oldu.  

Süper Lig’de Bu Sezon En Fazla Kafa Golü Atan Takım Beşiktaş.
Süper Lig’de bu sezon en fazla kafa golü atan takım 9 golle Beşiktaş oldu. Beşiktaş takımında bu sezon Hugo Almeida 5 kafa golü, Tomas Sivok 2 kafa golü, Filip Holosko ve Necip Uysal 1’er kafa golü attı. Ayrıca Tomas Sivok bu sezon attığı 4 golle ligin en çok gol atan iki savunma oyuncusundan biri konumunda bulunuyor. 

Filip Holosko, Beşiktaş Formasıyla Galatasaray’a Karşı 4 Gol Attı. (2012-13 Kadrosunda Galatasaray’a En Çok Gol Atan Oyuncu Oldu )
Filip Holosko Beşiktaş formasıyla Galatasaray’a karşı oynadığı maçlarda 4 gol kaydetti. Bu sezon 2 gol, geçen sezon Süper Final’de 2-2 biten maçta 1 gol ve 2008-09 sezonunda Ali Sami Yen stadında oynanan maçta 1 gol atan Holosko toplamda 4 gol ile 2012-13 kadrosunda Galatasaray’a karşı en çok gol atan Beşiktaşlı oyuncu oldu. Holosko, Türkiye kariyerinde  Galatasaray’a karşı 7 gol attı. 

Samet Aybaba ile Fatih Terim 7 Kez Lig Maçında Karşılaştı, Samet Aybaba Hiç Kazanamadı.
Samet Aybaba ile Fatih Terim teknik direktörlük kariyerleri boyunca 7 kez karşılaştı. Oynanan 7 maçta 5 kez Terim kazanırken 2 maç berabere bitti Aybaba hiç kazanamadı. İki teknik adam en son 2003 yılında karşılaşmış Terim yönetimindeki Galatasaray deplasmanda Aybaba yönetimindeki Trabzonspor’u 2-1 yenmişti. 

Galatasaray ile Beşiktaş Arasında Süper Lig’de Oynanan Son 5 Maçta Kendi Kalesine 4 Gol Atıldı.
Galatasaray ile Beşiktaş arasında Süper Lig’de oynanan son 5 maçta 4 kez kendi kalesine gol atıldı. Geçen sezon oynanan maçlarda Semih Kaya (GS), Ujfalusi (GS) ve Almeida (BJK) kendi kalesine gol atarken bu sezonda Felipe Melo (GS) kendi kalesine gol kaydetti. 

Beşiktaş ile Galatasaray Arasında Süper Lig’de Oynanan Son 20 Derbi Maçında 11 Penaltı Oldu. 
Beşiktaş ile Galatasaray arasında Süper Lig’de oynanan son 20 derbi maçında hakemler 11 kez penaltı kararı verdi. İki takımdan Galatasaray’a 7 kez, Beşiktaş’a 4 kez penaltı çalınırken Galatasaraylı oyuncular 7 penaltının 5’ini gole çevirdi, Beşiktaşlı oyuncular ise tüm penaltı atışlarını gol yaptı. İki takım arasında oynanan maçlarda son penaltı golünü bu sezon Selçuk İnan kaydetmişti. 


<< Önceki Haber Galatasaray - Beşiktaş derbisinin dikkat çekici analizi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER