Galatasaray - Beşiktaş derbisine damgasını vuracak gelişmeler

Süper Lig'in 19. haftasındaki derbide Galatasaray ile Beşiktaş Türk Telekom Arena'da kozlarını paylaşacak.

Galatasaray - Beşiktaş derbisine damgasını vuracak gelişmeler

Süper Lig'in 19. haftasında lider Galatasaray sahasında Beşiktaş'ı konuk edecek. Saat 19:00'da başlayacak mücadeleyi Tolga Özkalfa yönetirken, yardımcılıklarını Cem Satman ve Ekrem Kan yapacak.

SNEIJDER MAÇ KADROSUNDA

Galatasaray'da uzun süren sakatlığından kurtulduktan sonra tekrar sakatlık geçiren Tomas Ujfalusi, Beşiktaş'a karşı oynayamayacak. Fatih Terim, performans uzmanı Scott Piri'den gelen olan rapor doğrultusunda Sneijder'i Beşiktaş karşısında kadroya aldı. Sneijder'i yedek kulübesinde tutması beklenen Terim, Hollandalı yıldızı Türk Telekom Arena sakinleri ile buluşturarak maçtan önce tribünde de büyük bir hava yaratmayı planlıyor. Beşiktaş maçı öncesinde Galatasaray’da Hamit Altıntop ve Felipe Melo sarı kart sınırında bulunuyor. İki oyuncu da sarı kart görmeleri hâlinde 20. haftadaki Bursaspor maçında cezalı duruma düşecekler.

DENTINHO VE GÖKHAN SÜZEN İLK KEZ...

eşiktaş'ta hafta içinde diz çapraz bağları kopan Uğur Boral'ın yanı sıra, aynı ciddi sakatlığı sezon içinde yaşayan İsmail Köybaşı ve Mustafa Pektemek derbide takımdaki yerlerini alamayacaklar. Beşiktaş'ın hafta içi kiralık olarak renklerine kattığı Brezilyalı Dentinho'ya, Samet Aybaba'nın ilk 18'e alacağı öğrenildi. Öte yandan, Beşiktaş'ın devre arasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan kadrosuna kattığı Gökhan Süzen, sarı kart cezası nedeniyle ikinci yarının ilk haftasında eski takımına karşı forma giyemedi. Gökhan Süzen'in ilk 11'de sahaya çıkması bekleniyor. Bu arada, sezonun ilk yarısında 3-3 biten derbide yedek kulübesinde oturan Beşiktaş'ın İskoç kalecisi Allan James McGregor'un, Türkiye kariyerinde Galatasaray'a karşı ilk kez kaleyi koruması bekleniyor.

ELMANDER Mİ, UMUT MU?

Takımın temel taşı Selçuk İnan'dan vazgeçmeyen Terim, hücum bölgesinde ise Burak Yılmaz - Elmander mi, yoksa Burak Yılmaz - Umut Bulut mu? tercihini yapmakta zorlanıyor. Burak Yılmaz'ın yerini garantiye alan deneyimli teknik adam, Elmander'i Beşiktaş derbisinde sahaya sürmeye sıcak bakıyor ancak antrenmanlarda yüksek bir performans gösterdiği belirtilen Umut Bulut'un da son anda bir sürpriz yaparak ilk 11'e girebileceği konuşuluyor.

ALMEIDA KADORDA YOK

Galatasaray ile oynayacağı derbi maçının hazırlıklarını tamamlayan Beşiktaş'ta Hugo Almeida sakatlığı nedeniyle 18 kişilik kadroya alınmadı. Sakatlığı sonrası hazır duruma gelmeye çalışan Fernandes'in yarın mücadeleye ilk 11'de başlayacağı öğrenildi.

MUHTEMEL 11'LER

Galatasaray
Sabri
Hamit
Selçuk
Melo
Emre
Burak
Elmander

Beşiktaş
McGregor
Gökhan Süzen
Fernandes
Olcay

STAT: Türk Telekom Arena
SAAT: 19.00 
YAYIN: Lig TV


Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER