Fevzi Tuncay'ı eski futbolcular kurtardı

Beşiktaş'ın eski kalecisi Fevzi hapisten kurtuldu. Rıdvan Dilmen, Samet Aybaba, Tayfur Havutçu, Mustafa Denizli, Ertuğrul Sağlam...

Fevzi Tuncay'ı eski futbolcular kurtardı

Boşandığı eşine olan 150 bin TL nafaka borcunu ödemediği için dün tutuklanarak cezaevine konulan Beşiktaş’ın eski kalecisi Fevzi Tuncay, eski takım arkadaşlarının parayı ödemesi üzerine tahliye oldu. Fevzi Tuncay, basın mensuplarına görünmeden cezaevinden ayrıldı. 

Beşiktaş'ın formasını 1995-2001 yılları arasında giyen kaleci Fevzi Tuncay, ikinci eşi olan Eylem Çukuryurt’la 2,5 yıl evli kaldıktan sonra boşandı. Boşanmak için aralarında protokol yapan çift, çocuklarının annede kalmasında anlaştı. 

Beşiktaş'ın uzun yıllar formasını giyen Fevzi, eşine nafaka ve boşanma tazminatı olarak 150 bin lira ödemeyi kabul etti. Hakim, çifti protokole uygun olarak boşadı. Paranın bir kısmını ödeyen Fevzi Tuncay, futbolculuk kariyerindeki hızlı düşüş nedeniyle ekonomik sıkıntıya düştü. İşsiz kalan Fevzi, ödemesi gereken nafakayı ödeyemedi.

Boşandığı eşi Eylem Çukuryurt, paranın ödenmemesi nedeniyle Fethiye İcra Mahkemesi'ne başvurdu. Yapılan yargılama sonunda mahkeme, Fevzi Tuncay hakkında 3 ay 'tazyik hapsi'ne hükmetti. Hakkında kesinleşen hapis cezasını öğrenen Tuncay dün, İzmir Adliyesi'ne gelerek teslim olmuş, tutuklanarak Buca Cezaevi’ne götürülmüştü. 

Fevzi Tuncay’ın maddi durumu iyi olmadığı için tutuklandığını öğrenen eski futbolcu arkadaşları seferber oldu. Pascal Nouma'nın çağrısıyla başlatılan kampanyaya aralarında Rıdvan Dilmen, Samet Aybaba, Tayfur Havutçu, Mustafa Denizli, Ertuğrul Sağlam, Rüştü Reçber gibi isimler katkı yaparak gerekli olan 51 bin 270 TL toplandı. Paranın icra dairesi yatırılmasının ardından savcılık tahliye işlemlerini başlattı. 

Tahliye kararının Buca Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na ulaşmasının ardından Fevzi Tuncay, akşam saat 17.00 sıralarında serbest kaldı. Fevzi Tuncay, sivil plakalı renkli camlı bir otomobilin içinde basın mensuplarına görünmeden cezaevinden ayrıldı. 

CİHAN
<< Önceki Haber Fevzi Tuncay'ı eski futbolcular kurtardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER