Fenerbahçe'yi rahatlatan gelişme

Fenerbahçe yönetimi rahat nefes aldı

Fenerbahçe'yi rahatlatan gelişme

Fenerbahçe’de para sorunu bir nebze ortadan kalktı. Var olan banka kredi borçları yeniden yapılandırma sistemiyle 1.5 yıl ödemesiz 10 yıl vadeye bağlandı. Fenerbahçe’nin bankalara olan bütün borçlularının bir tek bankada toplanıp 10 yıl üzerinden yapılandırılıp taksitlendirilmesi Sarı-Lacivertliler’i mali olarak bir nebze rahatlatmış oldu. 10 yıllık vadelendirmenin ardından Fenerbahçe’de para akışı normale dönerken ödenecek faiz ise yine Sarı-Lacivertliler’e ciddi bir zarar getirecek. Ancak uzun vadeli bu taksitlendirme kısa vadede derin bir ‘oh’ çektirdi. 

1.5 yıl sonra başlayacak olan ödemelerin yıllık taksitlendirmesi de 12 aya bölünürken Fenerbahçe’nin yıl içerisinde genel giderler, oyuncu ödemeleri, vergi, çalışanların maaşlarının ödenmesi, elektrik, su gibi giderlerin daha rahat ve gecikmesiz yapılmasını sağlayacak.

‘BORÇLANMA YANLIŞ’

Fenerbahçe’de mali konulara yakın kongre üyeleri ise Sportif A.Ş. üzerinden yapılan bu borçlanmanın ve 10 yıllık yapılandırmanın hatalı olduğunu ileri sürüyorlar. Üyeler, “Başkan ve yönetim Fenerbahçe Kulübü Derneği üzerinden seçim süresince borçlanabilir” derken Tüzük maddesi gereği uzun vadeli bir yapılandırma olduğunun yalnışlığına değinildi. Ancak kulübe yakın bazı kaynaklar da Sportif A.Ş. borçlarının ileri vadeye atılabileceği ve taksitlendirme yapılmasının çok normal olduğu görüşünde birleştiler. 2 ay sonra kulüp üyelerine dağıtılacak bilançoda da kulüp üyelerine geniş olarak ayrı bir bilgilendirme yapılacağı öğrenildi. Habertürk
<< Önceki Haber Fenerbahçe'yi rahatlatan gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER