Fenerbahçe'nin meşhur boğası kaldırılabilir

Tarihi eser niteliğindeki Kadıköy'ün simgesi boğa, kaldırılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Fenerbahçe'nin meşhur boğası kaldırılabilir


Kadıköy Belediyesi sınırları içinde bulunan ve Kadıköy'ün simgesi haline gelen Altıyol'daki Tarihi Boğa Heykeli, Kadıköy Belediyesi ile Milli Saraylar Müzecilik ve Tanıtım Başkanlığı'nı karşı karşıya getirdi. Habertürk'ün haberine göre TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı, Beylerbeyi Sarayı'ndan çıktığı tespit edilen 7 heykelin geçen ay kurumlara gönderilen resmi yazıyla aralarında Sabancı Müzesi'ndeki at, Kadıköy Altıyol'daki boğa, Divan Oteli önündeki geyiğin de bulunduğu eserleri geri istemişti.

ABDÜLAZİZ YAPTIRMIŞTI
Kadıköy'ün Boğa Heykeli, 1864 Yılında Sultan Abdülaziz tarafından sanatçı Rouillar'da Paris'te yaptırılmıştı. Orijinal adı "Dövüşen Boğa" olan Kadıköy'ün Boğa Heykeli, uzun yıllar çeşitli noktaları dolaştıktan sonra Altıyol'a konulmuş burada Kadıköy ile özdeşleşmişti.

MİLLİ SARAYLARA OLUMSUZ CEVAP
'Dövüşen Boğa Heykeli'nin, Kadıköy ile özdeşleştiğini ve Kadıköy'ün simgesi haline geldiğini ifade eden Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise heykeli isteyen Milli Saraylar'a gönderilen cevabi yazıya olumsuz yanıt verdiklerini ve heykelin Kadıköy'de kalması gerektiğini ifade ettiklerini söyledi.

<< Önceki Haber Fenerbahçe'nin meşhur boğası kaldırılabilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER