Fenerbahçe'nin başarı sırrı ortaya çıktı

Ersun Yanal'ın başarısı ekip çalışması ve özel teknik-taktik analizlerden geçiyor.

Fenerbahçe'nin başarı sırrı ortaya çıktı

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan karşılaşmanın devre arasında Ersun Yanal, futbolcularına görüntülü analiz ile taktik verdi. Galatasaray karşısında ilk yarıyı Emre Belözoğlu'nun penaltıdan attığı golle 1-0 önde tamamlayan sarı lacivertliler, devre arasında görüntülü analiz ile hatalarını gördü.
 
Ersun Yanal'ın yeni bir sistem getirdiği teknik-taktik analizleri, maç oynanırken bile oyunculara gösterildi. Fenerbahçe Kulübü de sosyal medyadaki hesaplarından bu görüntüyü taraftarları için paylaştı.
 
Sarı lacivertli kulüpten edinilen bilgilere göre Fenerbahçe, bu sisteme yeni sezonda geçti. Avrupa'da Barcelona ve Dormund'un uyguladığı sistemde oyuncu hataları bilgisayar ortamında devre arasında futbolculara gösterilebiliyor. Yanal'ın analiz ekibi önemli maçlarda özel bir programla çalışıyor. Hem stadın etrafına gizlenmiş kameralar hem de yayıncı kuruluşun görüntüleri ile önceden istenen analizler devre arasında futbolculara izletiliyor.
 
Ayrıca analiz ekibi aldıklarım eğitim doğrultusunda program dışı istatistik ve görüşleri de teknik ekip ile paylaşıyor. Fenerbahçe-Galatasaray maçının devre arasında da analiz ekibinin Yanal'a verdiği raporlar ve görüntüler ile soyunma odasında ilk yarının hataları futbolculara izletildi.
<< Önceki Haber Fenerbahçe'nin başarı sırrı ortaya çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER