Fenerbahçe'nin Viktoria Plzen maçı ne zaman?

UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçında yarın Viktoria Plzen takımıyla deplasmanda karşılaşacak olan Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 181. randevusuna çıkacak.

Fenerbahçe'nin Viktoria Plzen maçı ne zaman?

Tarihinde Avrupa kupalarda bugüne dek 180 maç yapan sarı-lacivertliler, 63 galibiyet aldı, 34 kez berabere kaldı ve 83 maçta da yenildi. Avrupa arenasında rakip fileleri toplam 226 kez havalandıran ''Sarı Kanaryalar'', kalesinde ise 282 gol gördü.

Fenerbahçe’nin deplasman karnesi 

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 takımın yer aldığı 3. turda yarın deplasmanda Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plzen takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında rakip sahalardaki 92. maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında bugüne dek yaptığı 91 deplasman maçının 21'ini kazandı, 54 maçı kaybetti, 16 maçta berabere kaldı.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda daha başarılı bir performans sergileyen Fenerbahçe, dış sahada yaptığı 6 maçta 4 galibiyet, birer mağlubiyet ve beraberlik aldı.

Plzen ile ilk randevu 

Fenerbahçe, rakibiyle ilk kez resmi maçta karşılaşacak. Avrupa kupalarında Çek ekipleriyle bugüne dek 8 kez karşılaşan Fenerbahçe, 3 galibiyet aldı, 5 maçta ise sahadan yenilgiyle ayrıldı.

1983-84 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Bohemians Prag ile eşleşen sarı-lacivertliler, 1-0 ve 4-0'lık sonuçlarla rakibine yenilerek kupadan elendi.

Fenerbahçe, 1989-90 sezonunda aynı kupada 1. turda Sparta Prag'a deplasmanda 3-1, kendi sahasında 2-1'lik sonuçlarla iki kez yenilerek kupaya veda etti.

1992-93 sezonunda UEFA Kupası 2. turunda Sigma Olomouc ile karşılaşan sarı-lacivertliler, hafızalardan uzun süre silinmeyen 7-1'lik şok bir mağlubiyet aldı. Sarı-lacivertli ekip ilk maçta kendi sahasında 1-0 yendiği Sigma Olomouc'a deplasmanda 7-1 yenilerek kupadan elendi.

En son 2004-05 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Sparta Prag ile karşılaşan Fenerbahçe, rakibini iki maçta da 1-0'lık sonuçlarla mağlup etti.

Beşiktaş, Viktoria Plzen'i elemişti 

Viktoria Plzen ise daha önce Türk takımlarından sadece Beşiktaş ile karşılaştı. 2010-2011 sezonunda UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda kendi sahasındaki ilk maçta 1-1 berabere kalan Çek ekibi, deplasmanda 3-0 yenilerek elenmişti.
<< Önceki Haber Fenerbahçe'nin Viktoria Plzen maçı ne zaman? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER