Fenerbahçe'den Galatasaray'a çelme!

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisi ikinci maçında Fenerbahçe, Galatasaray'ı 55-52 yenerek, seride durumu 1-1'e getirdi

Fenerbahçe'den Galatasaray'a çelme!

İki takımın da sert savunmalarla başladığı karşılaşmanın ilk 5 dakikasını Galatasaray 10-4 üstün geçti. Sarı-kırmızılı takım üstünlüğünü koruyarak ilk çeyreği 11-10 önde kapattı.
         
İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle başladı ve Galatasaray 17. dakikayı  18-17 üstün tamamladı. Sarı-kırmızılı takım, Harding'in devrenin sonunda ortaya  koyduğu etkili oyunla soyunma odasına 26-24 önde gitti.
         
Taraftarının desteğini alarak ikinci yarıya 12-0'lık seriyle başlayan ve  rakibine 6 dakika sayı şansı tanımayan sarı lacivertli takım, 26. dakika içinde  farkı çift hanelere çıkardı: 36-26. 

Bu dakikadan sonra toparlanan Galatasaray,  farkı eritmesine karşın Fenerbahçe son çeyreğe 5 sayılık avantajla girdi: 41-36.
         
Karşılaşmanın son dakikaları büyük bir çekişmeye sahne oldu. Rakip pota  altını iyi kullanan Galatasaray 35. dakikada tekrar öne geçti: 45-46.  

Galatasaray, Işıl Alben'in 3 sayılık basketiyle son 2 dakikaya 51-47 önde girdi.  

Fenerbahçe bitime 1 dakika 23 saniye kala Matovic'in serbest atışlarıyla farkı  1'e (51-52) indirdi. Harding'in top kaybı yapmasının ardından Fenerbahçe önce  McCoughtry, sonra da Esmeral Tunçluer'in serbest atışlardan ürettiği sayılarla  son 10.6 saniyeye 55-52 önde girdi. Galatasaray son hücumu Şebnem Kimyacıoğlu ile  değerlendiremeyince, Fenerbahçe sahadan 55-52 galip ayrıldı.
        
Maçın en skorer ismi, Galatasaray'dan 17 sayıyla Harding oldu.  Fenerbahçe'de ise McCoughtry, ürettiği 13 sayıyla galibiyete önemli katkı  sağladı.
         
Serinin üçüncü karşılaşması, 29 Nisan Pazartesi günü Galatasaray'ın ev  sahipliğinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak.

AA
<< Önceki Haber Fenerbahçe'den Galatasaray'a çelme! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER