Fenerbahçe'de Yanal kanunları devreye girdi

Fenerbahçe'nin yeni teknik patronu Ersun Yanal getirdiği yeni uygulamalar ile farkını hissettirmeye başladı.

Fenerbahçe'de Yanal kanunları devreye girdi

Fenerbahçe'nin çiçeği burnunda teknik direktörü Ersun Yanal kendi idman ve oyun anlayışını, prensiplerini futbolculara anlatmak için çalışmalarını sürdürürken, tecrübeli çalıştırıcı her geçen gün farkını ortaya koyuyor. Bunların en önemlilerinden biri de doğum günlerinin yeniden kutlanması oldu. 

Aykut Kocaman eşofmanı giyip Fenerbahçe’nin başına geçtiğinde ilk yaptığı icraat takım içinde büyük şamata ile kutlanan doğum günlerini kaldırmak olmuştu. Zico futbolcuya dayalı sistemi takıma getirdiğinde idmanlar neşeli doğum günleri ise unlu yumurtalı kutlanırdı. Daum ise o kadar durumu abartmıştı ki Alex’e padişah kavuğu bile giydirmişti. Kocaman abartıyı ilk sene kaldırıp hiçbir doğumgününü kutlatmamıştı. Eğer kutlama olacaksa da takım içinde sadece pasta keserek olacaktı. Hatta kendi doğumgününde bile aynı kuralı uygulamıştı. 

Hediye şart 

Ersun Yanal 1 haftayı dolduracak mesaisinde ise ilk iş olarak takımdaki birlik beraberliği arttırmak adına herkesin doğum gününden haberi olmasını istedi ve tüm takımın da doğum gününü kutlayacak arkadaşına hediye almasını uygun gördü. Hatta uygulamalar sadece bununla da sınırlı kalmayacak. Futbolcu ve teknik heyetin eş ve çocuklarının da özel günlerinde kulübün ufak bir hediye almasını istedi. Yanal, Fenerbahçe’deki arkadaşlığı birlik ve beraberliği arttırma adına bu yönteme başvurdu. 

Hem yapılan idmanların neşeli olması hem de ‘neşe’ adı altında futbolcularına kondisyon yüklemesi, her çalışmasında el ele tutuşturduğu futbolculardan tek vücut halinde davranmalarını istemesi Ersun Yanal sistemi olarak çalışmalara damgasını vurdu. 

Fotoğraf çekmeyi seven boş vakitlerinde de bu hobisini doğa fotoğraflarıyla süsleyen Yanal, Topuk Yaylası kampında Fenerbahçe’yi yakından takip eden foto muhabirleriyle “foto safari” yapmak istediğini de ileten tecrübeli hoca medya ile olan ilişkisinde de geçmişin aksine daha sıcak olacağının mesajını vermiş oldu.
<< Önceki Haber Fenerbahçe'de Yanal kanunları devreye girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER