Fenerbahçe'de Ersun Yanal rüzgarı

“Eğlenmeden öğrenilmez” ilkesi doğrultusunda Fenerbahçeli futbolcuların alışık olmadığı antrenmanlar yaptıran, çalışmaların tam içinde yer alan Ersun Yanal, güleryüzü, candan yaklaşımıyla futbolcularının güvenini kazandı.

Fenerbahçe'de Ersun Yanal rüzgarı

Yıllardır Fenerbahçe Teknik Direktörü olma hayali kuran Ersun Yanal, sonunda bu isteğine kavuştu ve bir hafta önce Samandıra’da işbaşı yaptı. 

Aslında şu dönemde böyle bir görevi üstlenmek, onun için adeta ateşten gömleği giymek gibiydi. Çünkü başarılı olmaktan başka hiçbir şansı yoktu. Bunun yolu da öncelikle futbolcularıyla kuracağı iyi diyalogdan geçiyordu. Bir haftalık çalışma dönemine baktığımızda, Yanal’ın bunu başarıyla yerine getirdiğini gördük. İlk günden itibaren futbolcularına güleryüzlü yaklaşan, candan davranışlar sergileyen tecrübeli hocaya bu konuda yaptırdığı değişik idmanlar çok yardımcı oldu. “Eğlenmeden öğrenilmez” ilkesini benimseyen Yanal, yorucu ama eğlenceli çalışmalarla oyuncularını ilk günden avucunun içine aldı. 

Yorulduklarını anlamadılar

6 gün boyunca tüm oyuncularıyla yakından ilgilenen, zaman zaman onlarla birebir görüşmeler yapan Fenerbahçe Teknik Direktörü, tüm çalışmaların içinde yer aldı, yapılmasını istediği hareketleri önce kendisi yapıp, örnek oldu. Neşeyle çalışan Sarı-Lacivertliler, yorulduklarını ancak antrenman bittiğinde anlayabildi. Bu da, Yanal için artı bir puandı. Şimdi ikinci etap çalışmaları başlıyor. Düzce’deki kampa Kuyt, Bruno Alves, Meireles, Sow, Salih ve Recep de katılacak. Yani kadro tamamlanacak. Ayrıca çalışmalar da ağırlaşacak. İlk etaptan başarıyla ayrılan Ersun Yanal’ı şimdi biraz daha zorlu bir dönem bekliyor. Ancak bir haftalık uygulamaya baktığımızda, başarılı olmaması için hiçbir neden olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Göze batanlar

İlk etap çalışmalarında, teknik direktör Ersun Yanal’ın en büyük yardımcısı kaptan Emre’ydi. UEFA kararı sonrası morali bozulan arkadaşlarına yaptığı konuşmalarla moral aşılamaya çalışan yıldız oyuncu, ayrıca antrenmanlardaki çalışkanlığıyla da ön plana çıktı. 

Çalışkanlar

Yeni transfer Alper Potuk, Holmen, Mehmet Topal, Webo ve kaleci Volkan, göze batan oyunculardı. Caner, Krasiç, Stoch, Hasan Ali, Kadlec, Cristian Baroni, Egemen, Bekir, Mehmet Topuz, Serdar, Selçuk ve Serkan Kırıntılı, bu ilk ekibin hemen ardında yer aldı. İstek ve çalışkanlıklarıyla göz doldurdu.

Hayal kırıklığı

Samandıra’daki çalışmalarda hayal kırıklığı yaratan tek bir oyuncu vardı; Joseph Yobo. Takımın bankosu olmasına karşın, bu sezon kadroda düşünülmeyen ve yabancı kontenjanı nedeniyle gönderilmesi düşünülen Nijeryalı yıldız, belki de bunun etkisiyle olacak, idmanlarda isteksiz ve verimsiz haliyle hayal kırıklığı yarattı.

Gençler

Geçen sezon kadroya dahil edilen ve bir-iki maçta şans bulan Beykan Şimşek, bu sezon profesyonel yapılan Berkay Can Değirmencioğlu, kaleci Hasan Hüseyin Akınay da gelecek için umut veren isimlerdi. (Fanatik)
<< Önceki Haber Fenerbahçe'de Ersun Yanal rüzgarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER