Fenerbahçe ne zaman futbol oynayacak?

Fenerbahçe'nin kötü görünümü Eskişehirspor maçında da devam etti.

Fenerbahçe ne zaman futbol oynayacak?

Geçtiğimiz sezon Avrupa'da yarı final gören Fenerbahçe'nin yükselişi UEFA devreye girince  tersine döndü. Yönetim köşeye sıkışınca önce "sen şöyle kenarda bekle" denilen Ersun Yanal göreve getirildi.

Yanal için büyük bir fırsat olan bu görevlendirmenin Fenerbahçe yönetimi için bir çeşit yasak savma olduğu daha başından belliydi. 

100 yılı aşkın tarihi bulunun büyük kulübün başına bu zor süreçte gelen Yanal, şu ana kadar takıma çare olamadı. Fenerbahçe'nin başına gelirken büyük hayaller kuran Yanal'ın kendi şaşkınlığı da yüzüne ve hareketlerine yansımaya başladı. Zaten her şartta zor olan Fenerbahçe teknik direktörlüğü, bir de yapılan öldürücü eleştirilerle Yanal için dayanılmaz hale gelmek üzere.

Özellikle dikkatimi çeken konu, Fenerbahçe yönetimine yakın olan yorumcular ve eski futbolcular, ellerini ovuşturarak Ersun Yanal'ı yeme operasyonunu başlatmış gibi görünüyorlar. Aykut Kocaman'ı bile aramaya başladıklarını söyleyen  bu kişilerin düşüncelerine şaşırmamak elde değil. Bu ne yaman çelişkidir? Ne ilginçtir ki Arsenal'e yenilen Fenerbahçe'nin durumu,  daha önce Young Boys gibi İsvire'nin köy takımına, ardından Spartak Moskova gibi sıradan bir Rus takımına elenmesinden daha vahim karşılanmaya başlandı!

Amacım, elbette Fenerbahçe'nin Arsenal karşısında oynadığı skandal futbolu savunmak değil, ancak öyle veya böyle gelecek vaat eden bir Türk teknik adama yönelik yapılan acımasız eleştirilere üzülmeden de edemiyorum. 

Özellikle Eskişehirspor'a methiye düzenlere hatırlatmak lazım ki o takımı geçen sezon Ersun Yanal çalıştırıyordu. Aynı Eskişehirspor, üstün oynadığı lig ve kupa maçlarında Fenerbahçe ve başındaki Aykut Kocaman'a adeta kök söktürmüştü. Kupa maçındaki verilmeyen gol ve bariz hakem hataları Eskişehirspor'un final yolunu kapatmıştı.

Ersun Yanal'ın Trabzonspor takımına katkıları da ortada. Bordo mavilililerin fazla sabredemediği Yanal'ın kurduğu takım bir sezon sonra Şenol Güneş'le zirve yaptı. Yanal'ın Trabzonspor'a kazandırdığı futbolcular hala isimlerinden söz ettiriyor. 

Her maçın ardından Fenerbahçe'nin istenilen seviyeye gelmesi için süre gerektiğini belirten Yanal'ın söylemeye çalıştığı da bunlar aslında. Kendisine ve takımına güvenen Yanal'ın zorluk çektiği konu ise taraftarı ve yorumcuları buna inandırmak.

Şahsen ben Fenerbahçe'nin şu andaki durumundan umutsuz değilim. En geç iki hafta sonunda Fenerbahçe'nin tanınmayacak kadar iyi futbol oynayacağına güvenim tam. Yeter ki Fenerbahçe taraftarı takımına desteğini bırakmasın, sözde Fenerbahçeli olup da Fenerbahçe'ye içeriden  zarar vermeye çalışanlar da bir süre daha kılıçlarını kınlarında tutsun.

Mehmet Şentürk
Samanyoluhaber.com












<< Önceki Haber Fenerbahçe ne zaman futbol oynayacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER