Fenerbahçe Pele'yi getiriyor-Video

Unutulmaz futbolcu, Teknik Direktör Zico tarafından yapılan çağrıya 'Benim için büyük bir onur, seve seve İstanbul'a gelirim' dedi.

Fenerbahçe Pele'yi getiriyor-Video

Ayrıca balo için Beckanbauer, Platini gibi dünya futbolunun ünlü isimlerine mektup yazıldı Fenerbahçe'nin 100. yıl kutlamaları deyim yerindeyse Binbir Gece Masalları'nı aratmayacak . Sarı-Lacivertli yönetim, bu amaçla gecesini gündüzüne katıp çalışmalarını sürdürürken, törenler için Pele'yi İstanbul'a davet etti. Davetin Pele'ye aile dostu olan Teknik Direktör Zico tarafından iletildiği, efsanevi yıldızın da 'Benim için büyük bir onur, seve seve İstanbul'a gelir, törenlere katılırım' yanıtını verdiği belirtildi. PARREİRA DA GELECEK Yönetimin sadece Pele'yi Türkiye'ye davet etmekle kalmadığı, aynı zamanda dünya futboluna damga vuran isimleri de kutlamalara çağırdığı öğrenildi. Düzenlenecek 100. yıl balosuna Almanların imparatoru Franz Beckanbauer, Fransızların unutulmaz yıldızı Michael Platini, Fenerbahçe ile lig şampiyonluğu yaşayan Brezilyalı Teknik Direktör Carlos Alberto Parreira da gelecek. AKŞAM

1970 yılında Meksika'da düzenlenen Dünya Kupasında Pele’li Brezilya Finalde İtalya’yı mağlup ederek Jules Rimet Kupası'nın sahibi olmayı başardı.


Kupayı daha önce 2 kere kazanan İtalya ve Brezilya’nın karşılaştığı finalde karşılaşmayı 4-1 kazanan Brezilya kupanın sahibi oldu. Dünya futbol tarihinin en önemli futbolcularından Pele oynadığı son Dünya Kupasını da golle kapatmayı başarmıştı. Yıldız futbolcu sol kanattan gelen ortaya vurduğu kafayla İtalyanların ünlü kalecisi Dino Zoff’u mağlup etmişti.
<< Önceki Haber Fenerbahçe Pele'yi getiriyor-Video Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER