Fenerbahçe Barcelona ile yarışıyor

Sarı lacivertliler, golcülük konusunda Avrupa’nın devleriyle rekabet ediyor.

Fenerbahçe Barcelona ile yarışıyor

Yılardır gol  kısırlığından yakınan sarı lacivertliler bu sezon ise bolluk yaşıyor. Ligde Sivas’a 5, Elazığ’a 4, Kasımpaşa’ya 3, Konya’ya 2 ve Eskişehir’e 1 gol atan F.Bahçe, 15 golle Avrupa’nın devleri arasında yer aldı. Gol kısırlığı geride kalırken, maçlar hem bol gollü hem de heyecanlı geçmeye başladı. Golcü bir kimliğe bürünen sarı lacivertlilerin maçlarında bol pozisyon ve keyif dolu anlar yaşanıyor.

RESMİ MAÇLARDA 19 GOL

ERSUN Yanal’ın öğrencileri sezon başından beri resmi maçlarda rakip fileleri 19 kez havalandırırken Sow, Kuyt ve Webo 4’er golle takımın en golcü futbolcuları oldu. Bu oyuncular sezona iyi bir başlangıç yaparken Emenike ise henüz golle tanışamadı. Alman ekibi Borussia Dortmund ligde attığı 16 golle Fenerbahçe’yi geçen takımlardan biri oldu. İspanya Ligi’nde ise Barcelona attığı 18 golle Avrupa’nın önemli ligleri içinde en golcü takım olmayı başardı. Arda Turan’ın takımı Atletico Madrid de attığı 16 golle Fenerbahçe’yi geride bırakan bir diğer takım oldu.

FRANSA LİGİ EN KISIRI

AVRUPA liglerinde gol konusunda en kısır lig Fransa... Bu ligde en golcü takım 11 golle Lyon... İngiltere Ligi’nde M.City 5 maçta 12 golle bu sezonun en golcüsü... İtalya’da gol baronu ise 13 golle Inter...
Portekiz Ligi’nde de 13 golle Sporting Lizbon en golcü takım olurken, Yunanistan Ligi’nde Olympiakos’un 12 golü var. Bu tabloyla sarı lacivertliler, Avrupa liglerinin en golcü takımlarından biri haline geldi.

 
<< Önceki Haber Fenerbahçe Barcelona ile yarışıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER