Fenerbahçe - Lazio maçını bir de böyle değerlendirin

Fenerbahçe - Lazio maçıyla ilgili bilmeniz gereken her şey burada...

Fenerbahçe - Lazio maçını bir de böyle değerlendirin

Fenerbahçe, Lazio Karşısında Tur Atlarsa Tarihinde İlk Kez Avrupa Kupalarında Son 4 Takım Arasına Kalacak. 

Fenerbahçe, Uefa Avrupa Ligi eski adıyla Uefa Kupasında ilk kez çeyrek finalde mücadele ediyor. Fenerbahçe bu kupada en iyi derecesine ulaşırken Avrupa kupalarında daha önce 2 kez 
2007-08 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde ve 1963-64 sezonunda Kupa Galipleri kupasında çeyrek finale kalmıştı. Fenerbahçe, Lazio karşısında turu geçerse kulüp tarihinin Avrupa kupalarında en başarılı derecesine ulaşacak ve ilk kez son 4 takım arasına girmiş olacak.   
 
Fenerbahçe Sahasında İtalyan Takımlarına Karşı Oynadığı Son 3 Maçı Kazandı. ( 3 Maçta da Gol Yemedi )

Fenerbahçe Avrupa kupalarında sahasında İtalyan takımlarına karşı oynadığı son 3 maçı gol yemeden kazandı. Bu sezon sahasında Lazio karşısında 2-0 kazanan Fenerbahçe, 2007-08 sezonunda Şampiyonlar Ligi grup maçında Inter ile karşılaşmış ve sahasında 1-0 galip gelmişti. Fenerbahçe 2006-07 sezonunda Uefa kupası grup maçında Palermo karşısında 3-0 kazanmıştı. Toplamda İtalyan takımlarına karşı 14 maça çıkan ve 4 kez kazanan Fenerbahçe diğer 10 maçta ise mağlup oldu. Fenerbahçe 10 gol atarken kalesinde 24 gol gördü. Fenerbahçe elemeli turlarda İtalyan takımlarına karşı daha önce çıktığı 3 turu da kaybetti. Fenerbahçe 1998-99 sezonunda Parma, 1990-91 sezonunda Atalanta, 1984-85 sezonunda Fiorentina karşısında elenmişti. 
 
Lazio Bu Sezon Uefa Avrupa Ligi’nde İlk Kez Yenildi. 

Lazio bu sezon Uefa Avrupa Ligi’nde oynadığı 11.maçta ilk kez mağlup oldu. Fenerbahçe maçına kadar 10 maçta 6 galibiyet 4 beraberlik alırken Lazio 19 gol atmıştı ancak Fenerbahçe karşısında gol bulamadı. Fenerbahçe ise bu sezon Uefa Avrupa Ligi’nde 11 maçta 15 gol attı ve sadece 1 kez (B.Mönchengladbach maçı) mağlup oldu. 
 
Fenerbahçe’nin Bu Sezon Avrupa Ligi’nde 3.Kez Rakipleri Kırmızı Kart Gördü. 

Fenerbahçe bu sezon Uefa Avrupa Ligi’nde 11 maça çıkarken 3.kez rakipleri kırmızı kart gördü. Fenerbahçe’nin rakipleri 3 kırmızı kartı da Şükrü Saracoğlu stadında gördü. Fenerbahçe 1-0 kazandığı Bate Borisov maçında 20.dakikada Baga, 2-0 kazanılan AEL Limassol maçında 69.dakikada Ouon ve 2-0 kazanılan Lazio maçında 47.dakikada Onazi kırmızı kart gördü. 
 
Aykut Kocaman, V.Petkovic Karşısında İlk Kez Galibiyet Aldı. 

Günümüzde Lazio teknik direktörü olan Vladimir Petkoviç 2010-11 sezonunda İsviçre’nin Young Boys takımı ile Fenerbahçe’yi Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda elemişti. Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe deplasmanda 2-2 berabere kaldığı rakibine sahasında 1-0 kaybetmiş ve elenmişti. İstanbul'da 1-0 biten maçta tek golü ise Henri Bienvenu kaybetmişti.  2011-12 sezonu Süper Lig karşılaşmasında ise Petkoviç yönetimindeki Samsunspor deplasmanda Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalmıştı. Bu sezon ise Lazio’nun başında görev yapan Vladimir Petkovic İstanbul’da Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe karşısında 2-0 mağlup oldu.  
 
Fenerbahçe Aykut Kocaman Döneminde Sahasında Avrupa Kupalarında 10 Maçta 3 Kez Kazandı.

Fenerbahçe Aykut Kocaman döneminde sahasında oynadığı 10 Avrupa kupası maçında 3 kez galip geldi. Sahasında bu sezon Uefa Avrupa Ligi grup maçında AEL Limassol’u 2-0 yenen sarı-lacivertli takım 2.tur maçında Bate Borisov’u 1-0, çeyrek final maçında Lazio’u 2-0 mağlup etti. Fenerbahçe diğer 7 maçta 5 beraberlik 2 yenilgi aldı. Fenerbahçe 10 maçın sadece 3 tanesinde gol yemedi ve bu 3 karşılaşmayı galip bitirdi. 
 
Fenerbahçe 2013 Yılında Resmi Maçlarda 5 Kez Penaltı Kazandı, 5 Atışı da Farklı Oyuncular Kullandı. ( Semih, Kuyt, Cristian, Emre Belözoğlu, Webo )

Fenerbahçe 2013 yılında oynadığı resmi maçlarda 5 kez penaltı kazandı. Ziraat Türkiye kupasında Bursaspor karşısında penaltı kazanan Fenerbahçe takımında vuruşu Semih Şentürk gole çevirmişti. Süper  Lig’de oynanan Sivasspor maçında penaltıyı Kuyt değerlendirememişti. Uefa Avrupa Ligi’nde Bate Borisov karşısında penaltıyı Cristian kullanmış ve vuruşundan topu filelere göndermişti. Süper Lig’in 23.haftasında Kasımpaşa karşısında penaltıyı Emre Belözoğlu kullandı ve topu filelere gönderdi. Uefa Avrupa Ligi çeyrek final maçında ise Lazio karşısında penaltıyı Webo kullandı ve topu filelere gönderdi. 
 
Pierre Webo Fenerbahçe Forması Altında 10 Resmi Maçta 6 Gol Attı. 

Fenerbahçe’nin devre arasında İ.B.Belediyespor takımından transfer ettiği Pierre Webo yeni takımında 10 resmi maça çıktı. Süper Lig’de 6 maçta 4 gol, Uefa Avrupa Ligi’nde 4 maçta 2 gol atan Webo toplamda 6 gole imza attı. 
 
Dirk Kuyt Bu Sezon Fenerbahçe’nin Avrupa Kupalarında En Golcü Oyuncusu. ( 6 Gol )

Fenerbahçe’nin sezon başında transfer ettiği Hollandalı oyuncusu Dirk Kuyt bu sezon Avrupa kupalarında 6.golünü attı. Kuyt bu sezon 3 golünü Uefa Avrupa Ligi maçlarında 3 golünü ise Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında attı. 

<< Önceki Haber Fenerbahçe - Lazio maçını bir de böyle değerlendirin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER