Fenerbahçe - Galatasaray derbisine Çakır damgasını vurdu

Hakem Cüneyt Çakır Fenerbahçe - Galatasaray derbisindeki yönetimiyle tepkileri üzerine çekti.

Fenerbahçe - Galatasaray derbisine Çakır damgasını vurdu

Çakır'ın iki yüzü!

Avrupa'da rahat tavırlarıyla dikkat çeken Cüneyt Çakır derbide oldukça gergindi. Galatasaray lehine verdiği penaltı doğruydu. Ancak Fenerbahçe'nin iki golünün öncesindeki faulleri ve Riera'nın Kuyt'a yaptığı penaltıyı atladı

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan dev mücadelenin hakemi Cüneyt Çakır dün oldukça gergindi. Avrupa Kupaları’nda yönettiği maçlarda rahat tavırları ile dikkat çeken Cüneyt Çakır gitmiş, yerine bambaşka biri gelmişti sanki. Aslına bakılırsa Cüneyt Çakır’ın Avrupa’da yönettiği maçlarda kendinden emin ve rahat tavırları ile Türkiye’de yönettiği maçlar arasındaki hali, başlı başına bir araştırma konusu olmalı. Çünkü, Çakır bundan önce Türkiye’de yönettiği bu tür üst düzey maçlarda da aynı gergin hali sergiledi. Bir başka deyişle sanki ülkemizde görev aldığı bu düzeydeki maçları iyi yönetemedi. 

Sonucu etkiledi

Maça gelince, karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır’ın gergin hali maça da yansıdı. Skora doğrudan etki eden kritik hatalar yaptı. 24. dakikada ceza alanı içinde Drogba ile mücadelesinde Gökhan Gönül topa elle müdahale edince hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Çakır’ın bu kararı doğruydu. 

Ancak Çakır Fenerbahçe’nin Webo ile bulduğu ilk golden önce Emre’nin Hamit’e arka arkaya yaptığı faulleri atladı. Yine 36. dakikada Emre Belözoğlu’nun pasıyla ceza alanında topla buluşan Webo, Eboue’yi eliyle arkadan itti ve kendine avantaj sağladı. Çakır bu pozisyonda da bariz faulü atladı. Maç içerisinde futbolcuların birbiriyle itişmesini geçiştirmeye çalışan Çakır 69. dakikada ise Fenerbahçe’nin bir penaltısını vermedi. Riera’nın ceza alanı içerisinde Kuyt’a kayarak yaptığı müdahale net bir faul ve penaltıydı. Çakır’ın Volkan ve Sabri’yi atması doğru karardı. (Fanatik)

<< Önceki Haber Fenerbahçe - Galatasaray derbisine Çakır damgasını vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER