Fatih Terim'e imza attıracak başka saat yok mu?

Futbol Federasyonu üç gün içinde Fatih Terim'i Milli Takım'ın başına getirdi. Hızlı trafik o kadar dikkat çekiciydi ki Türk takımlarının Avrupa maçlarının olduğu saatte imza atılmasında sakınca görülmedi.

Fatih Terim'e imza attıracak başka saat yok mu?

Fatih Terim Futbol Federasyonu'na hayırlı olsun. Abdullah Avcı'nın istifa ettirilmesiyle başlayan hızlı süreç sonunda anlaşma ile sonuçlandı. 

İlginç olan Milli Takım operasyonunun Türkiye'de pek alışık olmadığımız şekilde neredeyse ışın hızıyla gerçekleştirilmiş olmasıydı. Fatih Terim şu anda eğer takım çalıştırmıyor olsaydı bu hız belki de kabul edilebilirdi. Ancak anlaşılan o ki Federasyonun aklında başka alternatif hiç olmamış. Kendisine yapılan öneriyi neredeyse hiç zorluk çıkarmadan kabul eden Terim'in de daha önceden buna hazırlıklı olduğu akla geliyor.

A Milli Takım için ilk olan bu anlaşmanın imza töreni bir o kadar da ilginçti. Federasyon Terim'e sanki başka bir ülkeden geliyormuş muamelesi uygulayıp apar topar imza attırdı. Üstelik akşam saatler 20.45'i gösterdiğinde yapılan imza töreni sırasında Trabzonspor'un çok önemli bir Avrupa sınavı vardı. Trabzonspor maçından dakikalar sonra da Beşiktaş'ın Avrupa sınavı başlayacaktı.

Anlaşılan o ki Türk Futbolunu kurtarma adına yapılan operasyon sırasında, yine Türk futbolu için çok büyük önem taşıyan Trabzonspor ve Beşiktaş'ın maçları o kadar da mühim değildi! Sanıyorum Fatih Terim tercihi kadar, başka bir gün ya da saat kalmamış gibi panik halinde attırılan imza da Federasyonun cevaplaması gereken sorular arasında yerini bulacak.

Sonuçta imzalar atıldı anlaşma da yapıldı. Bu dakikadan sonra bekleyip görme zamanı geldi. A Milli Takım'ın ve o süreçte Galatasaray'ın aldığı sonuçlar Terim tercihinin doğru ya da yanlış olduğunu gösterecek. Aslında Fatih Terim için asıl kritik süreç Galatasaray'da yaşanacak. Zaten Dünya Kupasına gitmesi şu an için çok zor görünen A Milli Takım'ın başarısızlığı Fatih Terim'i zor duruma düşürmez, ancak Galatasaray için aynı şeyi söylemek biraz zor.

Galatasaray'ın Lig artı Şampiyonlar Ligi'nde alacağı olumsuz sonuçların faturası sarı kırmızılı taraftar tarafından Fatih Terim ve Federasyona kesilecek. Bundan sonra ne olursa olsun tepkileri engellemek çok zor görünüyor. 

Bana göre aldığı riskin oldukça farkında olan Fatih Terim'i bu sürecin sonunda iki sonuç bekliyor. Ya iki takımı da başarıya götürüp tarihe geçecek (ki Terim'in bunu istiyor), ya da Mayıs ayında Galatasaray'dan uzaklaştırılıp tekrar Milli Takım'la baş başa kalacak. 

Mehmet Şentürk
Samanyoluhaber.com




<< Önceki Haber Fatih Terim'e imza attıracak başka saat yok mu? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER