Chelsea'nin patronu Abramovich dudak uçuklattı!

Chelsea'nin Rus sahibi Abramovich 10 yılda yaptıklarıyla adeta ağızları açık bıraktı...

Chelsea'nin patronu Abramovich dudak uçuklattı!

İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea'nin Rus sahibi Roman Abramovich 13 kupa için 10 yılda bir milyar sterlin para harcadı.

Zengin işadamı Roman Abramovich 2003 yılında satın aldığı Chelsea takımı için bu güne kadar 800 ile 1 milyar sterlin harcadığı ifade ediliyor. Bazı basın kuruluşlarına göre bu rakam söylenenlerin iki katı. Pahalı oyuncuları almak için parasına kıyan Abramovich'in satılan oyunculardan ise 216 milyon sterlin gelir elde ettiği tahmin ediliyor. Bu rakamlar ele alındığında kazanılan her kupa Rus işadamına yaklaşık 48 milyon sterline mal oldu.

Masraftan kaçınmayan Abramovich 10 yılda 3 kez İngiltere Premier Ligi Şampiyonu, 1 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu olurken, 4 kez İngiltere Kupası, 2 kez Lig Kupası, 2 kez İngiltere Community Shield Kupası ve bu sezonda ilk kez Avrupa Kupası’nı kazandı.

EN PAHALI TRANSFER 50 MİLYON STERLİN

Hedeflerine ulaşmak için pahalı oyuncu almaktan kaçınmayan Chelsea takımı en yüksek rakamı İspanyol futbolcu Fernando Torres için ödedi. Forvet oyuncuya 50 milyon sterlin vererek satın alınmıştı.

İkinci en pahalı oyuncu 2005-2006 sezonunda 40 milyon sterline alınmıştı. Ukraynalı futbolcu Andriy Shevchenko beklentilerin karşılığını verememiş daha sonra takımdan ayrılmıştı. Yüksek bedelle alınan ve meziyetlerini gösteremeyen diğer bir oyuncu ise Rus Juri Zhirkov olmuştu.

Diğer pahalı oyuncular sıralaması ise şöyle:

Michael Essien 24,4 milyon sterlin
Didier Drogba 24 milyon sterlin
Damien Duff 22 milyon sterlin
Hernan Crespo 22 milyon sterlin
Claude Makelele 17 milyon sterlin

Abramovich parasını sadece futbolcu almak için harcamadı, bu zaman zarfında kontratı bitmeden gönderilen antrenörler içinde yüksek miktarda tazminat ödediği ifade ediliyor. Sadece giden hocalara değil antrenörü ile anlaşmak istediği takımlara da tazminat ödendi. 

Avdre Villas-Boas’ı Chselsea’nin başına getirmek için Porto takımına 12 milyon sterlin tazminat ödendiği çıkan haberler arasında. İddialara göre antrenörlere tazminat olarak ödenen rakamlar söyle:

Jose Mourinho 18 milyon sterlin
Luis Felipe Scolari 12 milyon sterlin
Robertto Di Matteo 5 milyon sterlin
Avram Grant 5 milyon sterlin
Andre Villas-Boas’ın takımına 12 milyon sterlin

Chelsea yeni sezona yine yeni hoca ile girdi. Londra ekibinin başına eski çalıştırıcısı Jose Mourinho getirildi. Bu sezon Chelsea takımına hangi oyuncuların alınacağı ve ne kadar para harcanacağı ise merakla bekleniyor. 

CİHAN 

<< Önceki Haber Chelsea'nin patronu Abramovich dudak uçuklattı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER