Çaykur Rizespor - Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta?

Süper Lig’de bu sezon tam anlamıyla deplasman kâbusu yaşayan Galatasaray için bir kez daha korkuyla yüzleşme vakti..

Çaykur Rizespor - Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta?

Hafta içinde Şampiyonlar Ligi son 16 turunda karşılaştığı Chelsea’ye TT Arena’yı dar eden Sarı-Kırmızılılar, bu kez ligde ateş hattından kurtulma mücadelesi veren Çaykur Rize’ye konuk oluyor. 

Teknik direktör Fatih Terim’le başlanan ve Roberto Mancini ile devam edilen sezonda üç kulvarda toplam 17 deplasman maçı oynayan Galatasaray, beklentilerin altında kaldı. 

Sarı-Kırmızılı ekibin ligdeki kötü deplasman karnesi, Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası maçlarına da yansıdı. Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı 3 dış saha maçında 2 yenilgi ve 1 beraberlik alan Cim Bom, Türkiye Kupası’ndaki 3 deplasman maçında ise 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi elde etti. Ligde de dış sahada sadece 3 galibiyet sevinci yaşayan (Kayserispor, Erciyesspor ve Beşiktaş’a karşı) Cim Bom, deplasmanda çıktığı toplam 17 resmi maçın sadece 4’ünü kazanabilirken, 5 yenilgi ve 8 de beraberlik aldı.

Drogba İstanbul’da kaldı!

Aslan’ın hocası Mancini, Drogba’yı Rize’ye götürmedi. İtalyan teknik adam, tecrübeli golcüyü dinlendirmek amacıyla bu kararı aldı. 35 yaşındaki oyuncunun yerine Umut Bulut’un ilk 11’de şans bulması bekleniyor. Bu arada yeni transferlerden Burdisso da İstanbul’da bırakıldı.

Rize’de Lua Lua&Engin yok

Ev sahibi Çaykur Rize’de çok önemli eksikler var. Hücum hattının önemli ismi Lua Lua ve orta sahanın kilit oyuncusu Engin Baytar, sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almıyor. Hurşut ve Hakan’ın da sakatlıkları devam ediyor.

İşte hakemin karnesi

Mücadelenin hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu, ligde daha önce 13 kez Galatasaray’ın maçını yönetti. Aslan bu maçlarda 8 galibiyet, 3 beraberlik, 2 de yenilgi elde etti. Abitoğlu, 4 kez de Galatasaraylı oyunculara kırmızı kart gösterdi. Rize’nin ise Abitoğlu yönetiminde 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 de yenilgisi var.

Muhtemel ilk 11'ler

Galatasaray: Muslera, Veysel, Semih, Chedjou, Telles, Yekta, Melo, Selçuk, Umut, Sneijder, Burak

Çaykur Rizespor: Serkan, Koray, Viera, Ahmet, Eren, Kıvanç, Sylvestre, Liban Abdi, Cernat, Kağan, Kweuke

Saat: 19.00

Stat: Yeni Rize Şehir

Hakem: M. Kamil Abitoğlu

Yayın: Lig TV
<< Önceki Haber Çaykur Rizespor - Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER