Çarşı'dan duruşmaya damga vuran cevap

Gezi Parkı olaylarında ‘hükümeti yıkmaya teşebbüs’le suçlanan Beşiktaş'ın taraftar grubu "Çarşı" üyesi 35 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün görülüyor. Duruşmada hakimin ''Darbe yapmaya çalıştınız mı?'' sorusuna sanıklardan Cem Yakışkan, ''Gücümüz olsa Beşiktaş'ı şampiyon yapardık'' cevabını verdi.

Çarşı'dan duruşmaya damga vuran cevap

Duruşmada, öğle arasının ardından sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam etti. Sanıklardan Cem Yakışkan savunmasını yaparken hakimle arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Mahkeme Başkanı'nın ''Darbe yapmaya çalıştınız mı?'' şeklindeki sorusuna Cem Yakışkan, ''Darbe yapabilecek gücümüz olsaydı Çarşı grubu olarak Beşiktaşşampiyon yapardık. 1980'de darbe gördüm ben. Ne demek olduğunu biliyorum. Bizim darbe ile siyasetle işimiz yok. Çarşı'yı terör ve suç örgütü olarak göstermek en hafif ifadeyele haksızlıktır. Çarşı bir simgedir, korunması gereken bir değerdir. Çarşı her türlü hukuka aykırılığa dolayısıyla darbeye de karşıdır'' cevabını verdi.

Cem Yakışkan'ın savunmasının diğer bölümü şöyle:
Çarşı taraftar grubunun suç ve terör örgütü olarak nitelendirilmesini kesinlikle reddediyorum. Çarşı taraftar grubu Beşiktaş'ın kalbinden doğmuş, ülkemizde ve dünyada adını duyurmuş demokratik bir gruptur. Haksızlıkların karşısında olduk, yardıma ihtiyacı olanların yanında olduk
<< Önceki Haber Çarşı'dan duruşmaya damga vuran cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER