Bursaspor - Galatasaray maçının sonucu - Maçın özeti

Süper Lig'in 20. hafta mücadelesinde lider Galatasaray, Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Bursaspor - Galatasaray maçının sonucu - Maçın özeti

Bursaspor: 1  - Galatasaray: 1

Ertuğrul Sağlam'ın şok istifasıyla sarsılan Bursaspor, evinde lider Galatasaray'a geçit vermedi. 

Geçen hafta Beşiktaş'ı 2-1 yenerek zirvedeki yerini sağlama alan Galatasaray, ligin 20. haftasında Ertuğrul Sağlam'ın istifasıyla sıkıntılı bir dönem geçiren Bursaspor'a konuk oldu. Sarı kırmızı ekip, son 5 yıldır gülemediği zorlu deplasmanda alacağı galibiyetle zirve yolunda biraz daha rahatlamak isterken, ev sahibi de lideri yenerek biraz olsun nefes almak derdindeydi. Maça yardımcı antrenör Ersel Üzgür yönetiminde çıkan Bursaspor'da sakatlıkları devam eden Ferhat Kiraz, Stanislav Sestak ve Gökçek Vederson, Galatasaray maçı kadrosunda yer almadı. Bursaspor'un hafta içinde gerçekleştirdiği transferlerden Ferdinand, 18 kişilik kadroda yer buldu. Dün 3,5 yıllık sözleşme imzalanan Aziz Behich ise maçı tribünden izledi. 















Galatasaray'da ise yeni transfer Sneijder, 18 kişilik kadroda yer alırken, oyuna girmek için yedek kulübesinde bekledi.Fatih Terim, Burak Yılmaz ve Ambrabat'a ilk 11'de şans vermedi. Sarı-kırmızılı ekip, maça kart cezalıları Melo ve Hamit Altıntop ile Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele eden Fildişi Sahili Milli Takımı'nda yer alan Eboue ve yeni transfer Drogba'nın yanı sıra Baros, Çağlar Birinci ve sakat olan Ujfalusi'den yoksun çıktı. 

Mücadele yoğun rüzgar altında oynanırken, mücadeleye istediği gibi başlayamayan Galatasaray, 18. dakikada golü kalesinde gördü. Sağ kanattan hareketlenen Şener, topu ön direğe ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Pinto'nun kafa vuruşunda, top filelere gitti. 

Karşıdan esen rüzgar nedeniyle organize olamayan Galatasaray, pozisyon bulmakta zorlandı ama yine Selçuk'un klasıyla beraberliği yakaladı. 30. dakikada Galatasaray beraberliği yakaladı. Selçuk'un uzun pasıyla sol kanattan ceza sahasına giren Umut, plase vuruşla topu Bursaspor ağlarına gönderdi ve skora dengeyi getirdi. 2013'teki ilk golünü atan Umut, 12 gole yükseldi ve krallıktaki yerini korudu.  

İkinci yarıda rüzgarı arkasına alan Galatasaray'ın etkili olması beklenirken, Bursaspor gole daha yakın olan taraftı. Önemli fırsatları yakalayan yeşil beyazlılar, bunları değerlendiremedi. Son bölümde de Galatasaray etkili ataklar geliştiren ekipti ama iki takım da gol bulamadı ve mücadele 1-1 sona erdi.
Böylece Galatasaray, Bursa deplasmanında 2 puan bırakmış oldu. Sarı kırmızılılar, puanını 37'ye çıkarıp zirvedeki yerini korudu. 

<< Önceki Haber Bursaspor - Galatasaray maçının sonucu - Maçın özeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER