Burak Yılmaz için öyle bir şey söyledi ki...

ean Tigana, Galatasaray'ın süper golcüsünü yere göğe sığdıramadı.

Burak Yılmaz için öyle bir şey söyledi ki...

AMK’nın haberine göre, Türkiye’ye gelişi, kaldığı süre, çıkışları ve gidişi tartışıldı ama kıymeti yeni yeni anlaşılıyor. Burak Yılmaz ile ilgili öngörüsü bugünlerde herkesin dilinde. İşte noktasına virgülüne dokunmadan Jean Tigana’nın söyledikleri:

“Futbolcular yeteneklerini içlerinde barındırırlar. Onları yönlendirmek, eğitmek, parlatmak teknik direktörlerin görevidir. Burak Yılmaz büyük bir potansiyel. Onu bulduğumda da birlikte çalıştığımda da aynı şeyi söylemiştim. Onda fizik ve mental olarak top class futbolcu havası var.”

Burak en üst seviyede kalitesini gösteriyor 

“Burak’ın en büyük özelliği golü hissetmesi. Bu her futbolcuda yoktur. Her futbolcu koşabilir, çalım atabilir, güçlü olabilir ama hissedemez. Basketbolcunun topu elinden çıkartırken son kez parmak uçlarıyla yön vermesi gibi golcünün de hissetmesi… Burak hissediyor. Galatasaray formasıyla Şampiyonlar Ligi’nde bu golleri atıyorsa kalite var demektir. Çünkü Şampiyonlar Ligi kalite gerektirir. En üst seviyede kalitesini gösteriyor.”

Henry’deki ışık Burak'ta da var 

“Ben Thierry Henry ve David Trezeguet gibi futbolcuları yetiştirdim. Onlardaki ışık Burak’ta da var. Ama şu bir gerçek; cevheri işlemek lazım. Burak benim elimde 2-3 sezon kalsaydı bugün geldiği noktaya daha çabuk ulaşabilirdi. Evreleri biraz geç tamamlıyor. Ama gördüğüm kadarıyla tamamlıyor.”

Jean Tigana, Burak Yılmaz’ın biraz geriden geldiğini de ifade ederek Kayıp 3-4 yılı var. Ama hızlı adımlarla geliyor. Şimdi Real Madrid’e karşı oynayacak. Tahmin ediyorum bu iki maçtan sonra onunla ilgili hiç tereddüt kalmaz” şeklinde konuştu.
<< Önceki Haber Burak Yılmaz için öyle bir şey söyledi ki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER