Brezilya neden kötü oynuyor?

Kupanın favori takımı olarak maçları herkes tarafından merakla izlenen Brezilya milli takımı gerçekten favori olmayı hak ediyor mu?

Brezilya neden kötü oynuyor?


Dünkü Gana maçında neler yaşandı? Tıklayın. İŞTE SAMBACILARIN KÖTÜ FUTBOL OYNAMASININ NEDENLERİ
Birçok kişi Brezilya ilk maçını oynamadan dünya kupasının başlamadığını iddia etmişti. Çünkü herkes onlardan çok şey bekliyor ve onların tam bir şov takımı olduğunu ifade ediyordu. Ancak Brezilya Japonya maçı hariç oyunuyla izleyenleri memnun edemedi. Hatta son Gana maçında galip olmasına rağmen taraftarlar tarafından ıslıklandı. Ancak bunlar Brezilya’nın kötü oyun oynadığının göstergesi değil, Onu kupadan uzaklaştırıcı faktörler hiç değil. Çünkü Brezilya futbolu hem ayakla hem de zekâyla oynuyor. İşte Brezilya’nın durgun futbol oynamasının arkasında ki bazı sebepler;
KENDİNİ İSPATLAMAK İSTİYEN FUTBOLCUSU YOK Yedek kulübesi bile Avrupa’nın en gözde futbolcularıyla dolu Brezilya milli takımının ilk on birinde ki futbolcular kendini ispatlamışlar ve alanlarında dünyanın en iyisi olarak gösteriliyorlar. Bundan dolayı sakatlığa sebep olacak riskli mücadelelere girmiyorlar. Özellikle Afrikalı futbolcuların çok sert oynadıklarını belirten Brezilyalı futbolcular Gana maçı öncesinde sakatlanmaktan korktuklarını açıklamışlardı. Gana maçında da kolay iki gol ile rahatlayan Brezilya’da hiçbir futbolcu ekstra hareket yapmayarak riskli bir pozisyona girmek istemedi.
YEDEK KULÜBESİ DAHA MI İYİ? Yedek kulübesinde bekleyen ve kendilerine fırsat verilen Juninho veya Ricardinho veya Robinho gibi futbolcularla takımın biraz hızlanması da çok normal. Çünkü bu futbolcular yedek kulübesinde maçın heyecanını daha çok yaşıyor ve hırslarını biliyorlar. Bundan dolayı oyuncu değişikliklerinde hareketlilik artıyor.
RONALDİNHO’NUN DURUMU Ronaldinho’nun Milli Takımda Barcelona’da ki kadar güzel oynamadığı uzun zamandır Brezilya basınında zaten tartışılıyor. Bunun sebebi olarak ise Parreira’nın Ronaldinho’yu, Ricjkard’ın oynattığı mevkide oynatmaması gösteriliyor. Bir diğer sebep ise, Barcelona kulübünün Ronaldinho’yu muhtemel sakatlıklara karşı uyarması.
BREZİLYA, HALA RAKİBİNİ BULAMADI Gana maçında veya bundan önceki maçlarda da görüldüğü gibi Brezilya karşılaşmada öne geçtiği andan itibaren maçı rölantiye alıyor. Ancak sadece Japonya maçında, ilk öne geçen Japonya olunca bundan dolayı tüm futbolcular gol için gayret göstermeye başladı ve farklı bir skorla sahadan galip ayrıldılar.
ŞUANA KADAR Kİ MAÇLAR BİRER BASAMAK Brezilya çeyrek finalde dahil tüm maçları birer basamak olarak görüyor. Şayet çeyrek finalde rakibi zorlarsa o zaman Brezilya işe sıkı sarılacak ve futbolunu sahaya yansıtacak. Yoksa çeyrek finalde de pasif oynayan ancak galip bir Brezilya izleyeceğiz. Brezilya’da tüm futbolcular ve teknik heyet kendini final için hazırlamış durumda. Finale giden yolda birer basamak olarak gördükleri bu maçlarda ise takım içindeki futbolcular sadece ve sadece ihtiyaç noktalarında, ihtiyaç miktarınca futbol oynuyorlar. Örneğin Atağa kalkan rakibi kesen savunma oyuncuları başarılı bir performans gösteriyor. Takımın gole ihtiyacı olduğu esnada şişmanlığı ve pasifliğiyle eleştirilen futbolcusu bile mükemmel driplingleriyle kaleciyi geçebiliyor. Mehmet Ali Başkut - sporda bugun
<< Önceki Haber Brezilya neden kötü oynuyor? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER