Beşiktaş Antalya'da galibiyet arıyor

Süper Lig'in 6. haftasında, Galatasaray derbisinden yaralı çıkan Beşiktaş, Medical Park Antalyaspor'a konuk olacağı maçta galibiyet alarak yoluna devam etmek istiyor.

Beşiktaş Antalya'da galibiyet arıyor

Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda saat 20.00'de oynanacak karşılaşmayı İlker Meral yönetecek. Meral'in yardımcılıklarını Muhittin Gürses ve Hakan Yemişken yapacak. Dördüncü hakem ise Volkan Narinç olacak.

İki takım arasında ligdeki rekabet, 11 Eylül 1982'de İstanbul'da yapılan ve Beşiktaş'ın 6-0 üstünlüğüyle sona eren maçla başladı. O tarihten bu yana yapılan 36 lig maçının 26'sını Beşiktaş, 3'ünü Medical Park Antalyaspor kazandı, 7 karşılaşmada da taraflar birbirlerine üstünlük kuramadı. Siyah-beyazlıların attıkları toplam 81 gole karşılık, kırmızı-beyazlılar 31 gol kaydedebildi.

Geçen sezonki maçları Beşiktaş, Antalya'da 5-3, İstanbul'da da 1-0'lık sonuçlarla kazandı.

BEŞİKTAŞ, 20 MAÇTIR YENİLMİYOR

Rakibiyle ligde yaptığı son 11 maçı da kazanan siyah-beyazlılar, Medical Park Antalyaspor karşısında son 20 Süper Lig karşılaşmasını yitirmedi. Medical Park Antalyaspor'a en son 1997-98 sezonunun ikinci yarısında, 3 Mayıs 1998'de İstanbul'da yapılan maçta 1-0 mağlup olan Beşiktaş, daha sonra oynadığı 2. lig maçının 17'sini kazandı, 3 kez de berabere kaldı.

KARTAL DEPLASMANDA DA ÜSTÜN

Beşiktaş, Medical Park Antalyaspor karşısında Antalya'daki maçlarda da rakibine galibiyet sayısı bakımından üstünlük kurdu. Siyah-beyazlılar, Antalya'da yaptıkları 1. lig maçının 11'inde sahadan galip ayrıldı, 2 kez yenildi, 5 karşılaşma da berabere sonuçlandı. "Kara Kartallar", dış sahadaki maçlarda Medical Park Antalyaspor filelerini 41 kez havalandırdı, kalesinde ise 23 gol gördü.

ANTALYASPOR EVİNDE EN SON 1996'DA KAZANDI

Medical Park Antalyaspor, Beşiktaş'ı kendi evinde en son 1996-1997 sezonunda yendi. Antalya Atatürk Stadı'nda 8 Aralık 1996 tarihinde oynanan karşılaşmadan 3-2 galip ayrılan Akdeniz temsilcisi, daha sonra taraftarlarına Beşiktaş galibiyeti izlettiremedi. Beşiktaş, bu yenilginin ardından deplasmanda oynanan 11 maçtan 8'ini kazandı, 3'ünde berabere kaldı ve rakibine mağlup olmadı.

KARTAL 3 PUAN VE MORAL AVINDA

Ligin 5. haftasında Galatasaray ile oynadığı olaylı derbi yarıda kalan siyah-beyazlılar, Medical Park Antalyaspor karşısında 3 puan alıp, moral bulmak istiyor. Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda saat 20.00'de oynanacak karşılaşmayı İlker Meral yönetecek. Meral'in yardımcılıklarını Muhittin Gürses ve Hakan Yemişken yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Volkan Narinç olacak.

BILIC TAKIMINDAN UZAK

PFDK'nın Galatasaray derbisinde hakeme yönelik hakareti nedeniyle 3 maç ceza verdiği Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Medical Park Antalyaspor maçında takımının başında olamayacak. Tahkim Kurulu'na savunmasını veren ancak itirazı kabul edilmeyen Hırvat teknik adam, Antalya deplasmanında yedek kulübesinde oturamayacak

ESCUDE'DEN İYİ HABER

Beşiktaş'ta Mehmet Akgün, Gökhan Süzen ve Oğuzhan Özyakup dışında sakat futbolcu bulunmuyor. Julien Escude'nin sakatlığı geçerken, Filip Holosko, Uğur Boral ve İsmail Köybaşı da uzun bir aradan sonra geçen hafta içinde takımla çalışmalara başladı. A2 Ligi'nde gördüğü kırmızı kart nedeniyle Galatasaray derbisinde kadroya alınmayan Ömer Şişmanoğlu'nun da 1 maçlık cezası sona erdi.

DEPLASMANDA BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Beşiktaş, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de deplasmanlarda oynadığı 2 maçı da kazandı. İlk olarak Kayseri Erciyesspor ile deplasmanda karşılaşan siyah-beyazlılar, iki kez geriye düştüğü karşılaşmayı 4-2 kazandı. Beşiktaş, ligin 4. haftasında konuk olduğu Bursaspor'u da 3-0'lık sonuçla geçti.

MUHTEMEL 11'LER

MEDICAL PARK ANTALYASPOR
Hakan
Serkan
Emre
Mehmet
Koray
Emrah
Insa
Tita
Isaac
Diarra

BEŞİKTAŞ
Escude
Gökhan
Hutchinson
Olcay

STAT: Akdeniz Üniversitesi
SAAT: 20.00
HAKEM: İlker Meral
YAYIN: Lig TV ve Samanyoluhaber.com
<< Önceki Haber Beşiktaş Antalya'da galibiyet arıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER