Beşiktaş - Galatasaray maçına damga vuran olaylar

Beşiktaş - Galatasaray derbisinde önemli ilklere imza atıldı.

Beşiktaş - Galatasaray maçına damga vuran olaylar

Lig Tarihinde Seyirci Rekoru Kırıldı. 

Lig tarihinde en fazla seyircinin izlediği maç Beşiktaş-Galatasaray maçı oldu. Toplamda 76.127 biletli seyircinin izlediği maçta önce rekor 2003-04 sezonunda Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan mücadele olmuştu. 21.09.2003 tarihinde Atatürk Olimpiyat stadında oynanan ve 2-2 berabere biten maçı 70.125 biletli seyirci izlemişti. 

Galatasaray Son 3 Sezonda Oynadığı 15 Derbi Maçta 2 Yenilgi Aldı. ( 2 Yenilgisi de Fenerbahçe Karşısında  )

Galatasaray Fatih Terim’in yeniden göreve geldiği 2011-12 sezonundan günümüze 15 derbi maça çıktı. Ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş ile Süper Lig, Süper Final ve TFF Süper Kupa maçlarında 15 kez karşılaşan Galatasaray 8 galibiyet 5 beraberlik 2 yenilgi aldı. Galatasaray son 3 sezonda derbi maçlarda 2 yenilgisini de Fenerbahçe karşısında aldı. Geçen sezon deplasmanda 2-1 kaybeden Galatasaray önceki sezonda Süper Final Şampiyonluk grubu 2.hafta maçında evinde rakibine 2-1 kaybetmişti.  Galatasaray son 7 maçta Beşiktaş karşı yenilgi almadı. 

Galatasaray, 4 Maç Aradan Sonra Galibiyet Aldı.  

Galatasaray deplasmanda Beşiktaş’ı 2-1 yendi ve 4 resmi maç aradan sonra galibiyet aldı. Süper Lig’de Bursaspor ile 1-1, Eskişehirspor ile 0-0, M.P.Antalyaspor ile 1-1 berabere kalan Galatasaray hafta içi Real Madrid karşısında 6-1 yenilmişti. Galatasaray en son 19.08.2013 tarihinde Gaziantepspor karşısında 2-1 kazanmıştı. 

Galatasaray Son 2 Sezonda Avrupa Kupası Maçlarının Ertesinde Lig Maçı Kaybetmedi. ( 9 Galibiyet 2 Beraberlik )

Galatasaray son 2 sezonda Şampiyonlar Ligi maçlarının dönüşünde lig maçı kaybetmedi. Oynanan 11 maçın 9 tanesini kazanan Galatasaray 2 maçta berabere kalmıştı. Manchester United deplasmanın ardından Akhisar Belediyespor’u 3-0 yenen Galatasaray, Braga’ya sahasında 2-0 kaybettikten sonra Eskişehirspor ile 1-1 berabere kalmıştı. Galatasaray sahasında Cluj beraberliğinin ardından Kayserispor’u 3-0 yenmiş, deplasmanda Cluj galibiyetinin ardından Mersin İ.Yurdu ile 1-1 berabere kalmıştı. Galatasaray, Manchester United galibiyetinin ardından deplasmanda S.B.Elazığspor’u 1-0 ve Braga galibiyetinin ardından Sivasspor’u deplasmanda 3-1 mağlup etti. Galatasaray sahasında Schalke 04 karşısında 1-1 berabere kaldıktan sonra lig maçında Orduspor’u 4-2, deplasmanda 3-2 yendikten sonra Kayserispor’u 3-1 yendi. Galatasaray deplasmanda kaybettiği Real Madrid maçında sonra sahasında Mersin İdman Yurdu karşısında 3-1, sahasında kazandığı Real Madrid maçından sonra deplasmanda Gaziantepspor’u 1-0 mağlup etmişti. Galatasaray bu sezonda 6-1 kaybedilen Real Madrid maçının ardından Beşiktaş’ı deplasmanda 2-1 mağlup etti. 

Süper Lig’de Bu Sezon Namağlup Tek Takım Galatasaray Kaldı.

Süper Lig’de bu sezon yenilgisiz tek takım Galatasaray kaldı. Deplasmanda lider Beşiktaş’ı 2-1 yenen Galatasaray böylece rakibine bu sezon ilk yenilgisini tattırmış oldu. Galatasaray geride kalan 5 haftada 2 galibiyet 3 beraberlik aldı ve 9 puan topladı.  

Fenerbahçe Süper Lig’de 37 Hafta Sonra Lider Oldu. 

Galatasaray’ın lider Beşiktaş’ı 2-1 yenmesinin ardından Fenerbahçe averaj ve gol farkıyla lider oldu. Beşiktaş ve Fenerbahçe 12 puan ve +8 averaja sahip olurken Fenerbahçe 15 gol Beşiktaş 12 gol kaydetti. Fenerbahçe böylece 37 hafta sonra lider oldu. Fenerbahçe en son geçen sezon 2.haftada lider olmuştu.   

Galatasaray Bu Sezon İlk Kez Kırmızı Kart Gördü.

Galatasaray Süper Lig’de bu sezon ilk kırmızı kartını Beşiktaş maçında gördü. Felipe Melo 2-1 kazanılan Beşiktaş maçında son dakikalarda kırmızı kart gördü. Felipe Melo geçen sezonda Beşiktaş’a karşı yine kırmızı kart görmüştü. Melo, Galatasaray kariyerinde 3.kez kırmızı kart gördü.  

Didier Drogba Son 2 Derbi Maçında 3 Gol Attı.

Galatasaray’ın Fildişi Sahilli golcüsü Didier Drogba bu sezon 2 derbi maçta 3 gol attı. Sezon başında oynanan TFF Süper Kupa maçında Fenerbahçe’ye 1 gol atan Drogba, Beşiktaş karşısında da 2 gol atmayı başardı. Drogba böylece bu sezon Galatasaray’ın en golcü oyuncusu oldu. 

Hugo Almeida Beşiktaş Kariyerinde 2.Kez Üst Üste 4 Lig Maçında Gol Attı.

Süper Lig’de oynadığı son 4 maçta da gol atan Almeida böylece Beşiktaş forması altında 2.kez üst üste 4 lig maçı gol atmış oldu. Bu sezon 2.hafta ile 5.haftaarasında üst üste 4 maç ( toplam 5 gol ) Almeida geçen sezon 9.hafta ile 12.haftalar arasında üst üste 4 maçta ( toplam 6 gol ) gol atmıştı.  

Hugo Almeida Bu Sezon Süper Lig’de İlk Kafa Golünü Attı.

Beşiktaş’ın bu sezon Süper Lig’de en golcü oyuncusu olan Hugo Almeida 5 gol kaydetti. Almeida geçtiğimiz sezonlarda daha çok kafa vuruşları ile gol bulurken bu sezon kafayla ilk golünü Galatasaray’a attı. Almeida bu sezon Süper Lig’de 1 tanesini penaltıdan 3 tanesi sol ayakla 1 tanesi kafayla kaydetti. 

<< Önceki Haber Beşiktaş - Galatasaray maçına damga vuran olaylar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER