Benfica bu iki Fenerliden çok korkuyor!

Dirk Kuyt ve Raul Meireles,attıkları gollerle Benfica’yı daha önce 2 kez kupa dışına itti.

Benfica bu iki Fenerliden çok korkuyor!

Bizi hatırladınız mı?

Şükrü Saracoğlu’nda Benfica ile oynanacak olan UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçı, Fenerbahçe tarihinin en önemli sınavı konumunda. Daha önce Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynayan ama ilk kez yarı finalle tanışan sarı-lacivertlilerdeki iki isim Kuyt ile Meireles, Portekiz temsilcisini zamanında çimlere gömmeyi başarmıştı.

Şu an yarı finalde olan Benfica, son 4 sezonda 2 yarı final, 2 çeyrek final gördü. 2011-12 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalde Chelsea’ye, 2010-11 sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finalde Braga’ya ve 2009-10 sezonu UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finalinde Liverpool’a elenen Benfica, Kuyt ve Meireles’i yakından tanıyor!

İLK GOL KUYT’TAN

Benfica’yı 2009-10 sezonunda Kuyt’ın formasını giydiği Liverpool, geçen sezon da Meireles’in formasını giydiği ve sonunda Şampiyonlar Ligi kupasına uzanan Chelsea elemişti. Üstelik hem Raul Meireles hem de Dirk Kuyt, Benfica karşısında gol bulmuş ve takımları da tur atlamıştı. Liverpool rakibine deplasmanda 2-1 yenilmiş, evinde 4-1 kazanmış, Chelsea ise 1-0 ve 2-1’lik galibiyetlerle tur atlamıştı.

KUYT: BENFİCA BİZE BENZİYOR

Hollandalı?Dirk Kuyt, Portekiz basınına konuştu:?“Bu sene Avrupa’da finali görebileceğimizi düşünüyorum. Benfica iyi bir takım. Fakat biz de güçlüyüz ve onları eleyebiliriz. Onlar da bize benziyor. Hem tecrübeli hem genç isimleri var. Çok tutkulu bir taraftara sahibiz, tıpkı Benfica gibi. İlk maçta bu gücü arkamızda hissedeceğiz.”

MEIRELES’IN 15. BENFİCA MAÇI

10 milyon euroya Chelsea’den transfer edilen Meireles, Benfica maçlarına alışkın bir isim. Porto’da oynarken defalarca derbiyi yaşayan Portekizli yıldız, kariyeri boyunca Benfica’ya karşı 14 maç yaptı ve 7 kez kazanmayı bildi. Hatırlanacağı üzere Meireles, geçen hafta yaptığı açıklamayla “Benfica taraftarı beni görünce çılgına dönüyor” demişti.
<< Önceki Haber Benfica bu iki Fenerliden çok korkuyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER