Bazı forvetler neden sustu?

Süper Lig'in ilk yarısında golcü olarak bilinen bazı isimler tam tersini yaptı..

Bazı forvetler neden sustu?

Süper Lig'de 2012-2013 sezonunun  ilk yarısında ''Dört Büyükler'' olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe,  Galatasaray ve Trabzonspor takımlarının forvet hattında görev yapan bazı  oyuncuları gol yollarında suskun kaldı.
         
Fenerbahçeli Semih Şentürk ve Henri Bienvenu, Galatasaraylı Milan Baros  ile Beşiktaşlı Batuhan Karadeniz, Mustafa Pektemek ve Mehmet Akyüz Süper Lig'in  ilk yarısı boyunca tek bir gol bile atamadı. Trabzonsporlu Marc Janko ve Robert  Vittek ile Galatasaraylı Sercan Yıldırım birer, Trabzonsporlu Halil Altıntop ve  Paulo Henrique ikişer, Galatasaraylı Johan Elmander ise 3 kez fileleri  havalandırabildi.
         
 -''Kral'' Semih formaya hasret-
         
         
Fenerbahçe'nin forvet oyuncularından Semih Şentürk, Süper Lig kariyerinin  belki de en sıkıntılı ilk yarısını geride bıraktı.
         
''Nöbetçi Golcü'' unvanıyla ''Gol Krallığı'' tacını taktığı  sarı-lacivertli takımda bu sezon 8 lig maçında sonradan oyuna giren ve toplamda  sadece 60 dakika sahada kalabilen Semih Şentürk, tek bir gol bile atamadı.
         
Teknik direktör Aykut Kocaman'ın oynattığı tek forvetli sistemde Sow'dan  formayı alamayan ve yedek kulübesine adeta abone olan 30 yaşındaki Semih  Şentürk'ün Süper Lig kariyerinde 196 maçta 55 golü var.
        
 -Elmander geçen sezonu aratıyor-
         
Galatasaray'ın İsveçli forveti Johan Elmander, geçen sezonki  performansını bu sezonun ilk yarısında arattı.
         
Yeni transferler Burak Yılmaz ve Umut Bulut'un üstün performanslarının  ardından süre almakta zorlanan ve zaman zaman sakatlık sıkıntısı yaşayan  Elmander, ilk yarıda 1. lig maçında toplam 545 dakika sahada kaldı ve sadece 3  gol atabildi.
         
Sarı-kırmızılı kulübe geçen sezon transfer olan 32 yaşındaki İsveçli  futbolcu, 12 golle takımının şampiyonluğunda büyük rol oynamıştı.
         
         
-Batuhan'ın gol özlemi-
         
         
Beşiktaşlı Batuhan Karadeniz, sezonun ilk yarısı boyunca Süper Lig'de gol  atamadı.
         
Mustafa Pektemek'in şanssız sakatlığı sonrası siyah-beyazlı takımda Hugo  Almeida'nın ardından ikinci santrfor olarak görev yapan Batuhan, ligde 11 maçta  toplam 257 dakika sahada kaldı, ancak gol kaydedemedi. Genç futbolcu, eski  takımında resmi maçlardaki tek golünü Ziraat Türkiye Kupası'nda attı.
        
 Eskişehirspor'dan kiralanan 22 yaşındaki Batuhan Karadeniz'in Süper Lig  kariyerinde 97 maçta 25 golü var.
         
        
 -Sercan Yıldırım mazisini arıyor-
         
         
Galatasaray'da ikinci sezonunu geçiren Sercan Yıldırım, teknik heyet ve  sarı-kırmızılı taraftarların beklentilerinin yine uzağında kaldı.
         
Bursaspor'un tarihi lig şampiyonluğunda en büyük pay sahiplerinden olan  Sercan Yıldırım, transfer olduğu Galatasaray'da ise geçen sezon olduğu gibi bu  sezonun ilk yarısında da forma bulmakta bir hayli zorlandı, gole de hasret kaldı.  Bu sezon ligde sadece 3 maçta forma giyen 23 yaşındaki Sercan Yıldırım, sadece  Akhisar Belediyespor filelerini havalandırabildi.
         
Geçen sezon da takımı adına ligde sadece 1 gol kaydeden Sercan'ın Süper  Lig kariyerinde 106 maçta 25 golü bulunuyor.
         
         
-Mustafa Pektemek'in şanssızlığı-
         
         
Beşiktaşlı Mustafa Pektemek, 2012-2013 sezonunun en şanssız futbolcuları  arasında yer aldı.
        
 (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın göreve  gelmesinin ardından ilk kez (A) milli formayı giyme onurunu yaşayan siyah-beyazlı  oyuncu, Süper Lig'de sezonun ikinci haftasında BJK İnönü Stadı'nda Galatasaray  ile yapılan derbi maçta diz çapraz bağlarından ciddi biçimde sakatlandı ve  ameliyat sonrası uzun süredir sahalardan uzak kaldı.
         
Sezonun ikinci yarısının ortalarında oynaması planlanan 25 yaşındaki  Mustafa Pektemek'in Süper Lig'de 109 maçta 32 golü bulunuyor.
         
         
-Trabzonspor'da Burak'ın yeri dolmadı-
         
         
Sezonun ilk yarısındaki performansıyla taraftarlarını düş kırıklığına  uğratan Trabzonspor'da forvet oyuncuları beklentileri karşılayamadı.
         
Bordo-mavili ekip, 33 golle geçen sezonun ''Gol Kralı'' unvanlı forveti  Burak Yılmaz'ın boşluğunu dolduramadı.
        
 Trabzonspor'da bu sezon forvet hattında görev yapan Halil Altıntop, Paulo  Henrique, Robert Vittek ve Marc Janko, ilk yarı boyunca toplamda sadece 6 gol  atabildi. Halil Altıntop ve Henrique ikişer, Janko ve Vittek de birer gol  kaydetti.
         
         
-Baros kadroya giremedi-
         
         
Galatasaray'ın Çek Cumhuriyeti vatandaşı futbolcusu Milan Baros, sezonun  ilk yarısında tam anlamıyla ''sıfır'' çekti.
        
 Teknik direktör Fatih Terim'in bu sezonki kadro yapısında düşünmediği  Baros, ilk yarı boyunca 18 kişilik maç kadrosuna bile alınmadı.
         
Takım bulması durumunda devre arasında gönderilmesi beklenen 32 yaşındaki  Baros, ''Gol Kralı'' unvanı yaşadığı 4,5 yıllık Galatasaray kariyerinde Süper  Lig'de 93 maçta 48 gol attı.AA
         
        

<< Önceki Haber Bazı forvetler neden sustu? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER