Aykut Kocaman ve Yıldırım arasındaki şok tartışma

Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'den ayrılmasının ardında Aziz Yıldırım'la yaşadığı önemli bir tartışmanın yattığı iddia edildi.

Aykut Kocaman ve Yıldırım arasındaki şok tartışma

Fenerbahçe'de 2010-11 sezonunda Daum’dan koltuğu devralan ve 3 yıldır teknik direktörlük görevini yürüten Aykut Kocaman dün şok bir kararla istifa etti. 3 kulvarda şampiyonluk mücadelesi verdiği sezonu Ziraat Türkiye Kupası ile kapatan, 64 resmi maça çıkarak bu alanda rekor kıran sarı-lacivertlilerde tecrübeli teknik adamın bu kararı camiada şok etkisi yarattı.

PLANLAMA BiLE HAZIRDI

Sezon ortasında yaşadığı stresli günlerin ardından devre arasında görevini bırakan ancak başta futbolcular olmak üzere yönetim ve camianın telkinleriyle devam kararı alan Kocaman yeni sezonun planlamamasını bile yapmıştı. Öyle ki Aykut hoca, Trabzonspor ile oynanan ve tarihinde üst üste ikinci kez kazanılan kupa finalinin ardından futbolcularına 39 gün izin verdi. Futbolcuların çoğu tatile çıktı, bazıları da milli takım kampına dahil oldu İstanbul’da buluşma tarihi olarak da 1 Temmuz belirlendi.

Yapılan planlamaya göre takım Topuk Yaylası’nda hazırlıklarına başlayacaktı. Hatta Hollanda’da yapılacak 10 günlük yurt dışı kamp programı da belirlendi. Peki ne oldu da Aykut Kocaman istifa etti. İşte herkesin en çok merak ettiği sorunun yanıtını VATAN gazetesi haberinde şöyle verdi.

TRANSFERDE ANLAŞMAZLIK

İddiaya göre Aykut Kocaman’ın bir daha geri dönmemek üzere aldığı istifa kararı, kulübün başkanı Aziz Yıldırım ile yaptığı görüşmenin ardından ortaya çıktı.

İkili arasında gerçekleşen transfer zirvesinde Arda Turan yüzünden kavga çıktı. Kocaman hem mevkisinin en iyi oyuncularından hem de dünya çapında bir yıldız olması nedeniyle ısrarla Arda’nın alınmasını istedi. Yıldırım’ın ise maliyetinin yüksek olmasına dikkat çekip “Oyuncuları aldırıyorsun ama aradaki fark yine 10 puan oluyor. Bu adamlar ne işe yarıyor” şeklinde yanıt vermesi üzerine ipler koptu ve Aykut Kocaman istifa kararı aldı.

Ali Yıldırım yoksa ben de yokum!’

Aykut Kocaman’ın F.Bahçe ile bağları koparmasının diğer bir nedeni de yönetici Ali Yıldırım’ın istifa kararı... Özellikle kulübün 3 Temmuz’la birlikte yaşadığı sıkıntılı süreci F.Bahçe’nin minimum hasarla atlatması için Kocaman ve Yıldırım birlikte müthiş bir özveri göstermiş ve ikili arasında çok sağlam bir bağ kurulmuştu. Ancak Aziz Yıldırım’ın cezaevinden çıkmasının ardından Ali Yıldırım ağabeyi ile yaşadığı gerilim nedeniyle geri plana çekildi. Dün de istifasını kulübe gönderdi.

Başkan özellikle geçen sezonun devre arasında Alper Potuk’un 5 milyon Euro’ya alma şansı varken, transfer edilmemesi nedeniyle kerdeşi ile Aykut Kocaman’a  kızgındı. O dönem yapılan görüşmelerde “Beni G.Saray ve Trabzon’dan da istiyor” diyen Alper’i Ali Yıldırım “O zaman git, bizim seninle işimiz yok” diye geri çevirmişti. 5 milyon Euro’ya bitmeyen transfer bu sezon 6 milyon 250 bin Euro ve Orhan Şam ile Bienvenu karşılığında tamamlanmasının faturasını Aziz Yıldırım kardeşine ve Kocaman’a çıkardı.
<< Önceki Haber Aykut Kocaman ve Yıldırım arasındaki şok tartışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER