Arda Turan şirketleri de geride bıraktı

Atletico Madrid'de forma giyen Arda Turan'ın piyasa değeri, Borsa İstanbul'un Ulusal Pazar'ındaki 421 şirketten 156'sının piyasa değerinden daha yüksek çıktı

Arda Turan şirketleri de geride bıraktı

Dijital spor medyası şirketi Perform Türkiye tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, Atletico Madrid'de forma giyen Arda Turan piyasa değeri, Borsa İstanbul'un Ulusal Pazar'ındaki 421 şirketten 156'sının piyasa değerinden daha yüksek çıktı.

Perform Türkiye'nin araştırmasına göre, tüm dünyada ilgiyle takip edilen futbol, yarattığı ekonomik büyüklükle de dikkat çekiyor. Futbol endüstrisine yapılan yatırımlar her gün artarken, futbolcuların da piyasa değeri Türkiye'nin en büyük şirketleriyle boy ölçüşüyor.

Atletico Madrid'in oyuncusu Arda Turan'ın piyasa değeri, Borsa İstanbul'un Ulusal Pazar'daki 421 şirketin 156'sının piyasa değerinden, Galatasaray'da forma giyen Burak Yılmaz'ın piyasa değeri ise 127 şirketin piyasa değerinden daha büyük oldu.

Öte yandan, piyasa değerleri dikkate alınarak birer şirket olarak değerlendirilirlerse, Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi, 340 milyon liralık piyasa değeri ile BIST 100 Endeksi'nde 88'inci, Real Madridli Cristiano Ronaldo'nun ise 285 milyon liralık piyasa değeri ile 93'üncü sırada yer aldığı görülüyor. Yıldız futbolcuların bonservis bedellerinde görülen artış da Borsa İstanbul'da işlem gören hisselerin ortalama değer artışından çok daha yüksek seviyede bulunuyor.

Perform Türkiye'nin araştırması, futbolcuların piyasa değerlerindeki artışın BIST 100 Endeksi'ndeki hisselerin ortalama değer artışından daha fazla olduğunu da ortaya koydu:

Galatasaray'dan Atletico Madrid'e 9 Ağustos 2011 tarihinde 32,5 milyon lira bonservis bedeliyle transfer olan Arda Turan'ın bugünkü piyasa değeri, yüzde 106'lık artışla 67 milyon liraya ulaştı. BIST 100 Endeksi'ndeki hisselerin aynı dönemdeki ortalama değer artışı ise yüzde 44'te kaldı. Arda Turan, geçen haftalarda sözleşme yenilediği Atletico Madrid'in en değerli futbolcusu konumunda bulunuyor.
<< Önceki Haber Arda Turan şirketleri de geride bıraktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER