Alex de Souza'dan bomba açıklamalar

Fenerbahçe'de oynadığı 8 yıl boyunca taraflı tarafsız bütün sporseverlerin beğenisini kazanmayı başaran Alex, tatil için geldiği Türkiye'de NTV'de yayınlanan bir programa konuk oldu.

Alex de Souza'dan bomba açıklamalar

Fenerbahçe'nin efsane oyuncusu Alex De Souza, Türkiye'ye gelmesinin ardından NTV'de katıldığı canlı yayında kendisine yöneltilen bir çok soruya cevap verdi. Kariyerini Brezilya'da sürdüren yıldız oyuncu, kendisine yöneltilen Türkiye'nin en iyi futbolcusu kim sorusuna Selçuk İnan cevabını verdi. Başarılı oyuncu son maçta Kadıköy'de Galatasaray'a kaptırılan şampiyonlukla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Alex'in konuşmasından bazı satır başları: 

"TÜRKİYE'NİN EN İYİSİ SELÇUK İNAN"
 
Dünyanın en futbolcusu bana göre Ronaldo. Türkiye'nin en iyisi ise benim oynadığım döneme göre konuşuyorum, Selçuk İnan. Arda ile birlikte oynayan Atletico Madrid'in verdiği keyif çok başka. Arda'yı çok beğeniyorum. Arda'nın başarısı kimseyi şaşırtmasın. Manisa'dan beri ben iyi futbolcuyum diye bağırıyordu.


"GALATASARAY MAÇINDA SAKAT DEĞİLDİM"

Play-Off ilk maçında sakat olarak başladım. İkinci maçta sakatlığımdan dolayı oynayamadım. Bir sonraki Beşiktaş maçında oynadım ve büyük ağrılar hisettim. Trabzonspor maçında Aykut Kocaman'ın odasına gittim ve "Harika bir strateji ile harika bir galibiyet aldık" dedim. Kendisinin cevabı "Ben seni son dakikaya kadar bekleyeceğim. Eğer oynayabilirim diyorsan dikkate alacağım" oldu. Cuma günü oynayabileceğimi söyledim. Aykut Kocaman, Trabzonspor maçındaki strateji ile oynamak istediğini belirtti ve bende buna saygı duydum. Maça kulübede başladım. 4 gün sonra Türkiye Kupası finalinde Bursaspor karşısında normal şekilde oynadım. Galatasaray maçında oynayıp oynamamam sakatlıktan değil teknik direktör tercihinden dolayı.


"DIEGO RİBAS ÇOK İYİ BİR OYUNCU"

Diego çok çok iyi bir oyuncu. Diego'yu yakından takip eden bir insan olarak kalitesinin çok yüksek olduğunu söyleyebilirim. Geldiğinde biraz zamana ihtiyacı olacak. Almanya'da İspanya'da göremeyeceğiniz kadar futbol tutkusu var. Türkiye'de bu tutkuya,sevgiye ayak uydurabilmek çok önemli. Fazla sertliğin ve mücadelenin olduğu bir lig. Uzun topların sıklıkla kullanıldığı bir lig olduğundan uyum süreci olacaktır. Benim şansım Daum oldu. Daum bana çok yardımcı oldu daha sonra da Zico ile çalıştım. Diego hoca ile uyumlu bir çalışma içerisinde olabilirse bence faydalı olabilir.

KADIKÖY'DE JÜBİLE
 
Jubile teklifi gelirse büyük bir mutlulukla kabul ederim. Bu aslında kariyerimin de sonlanması olur. Çünkü burada yaşadığım kariyerimden bahsetmiyorum. Kariyerimde en iyi hissettiğim yerden bahsediyoruz. Bütün faktörler bir araya gelip ben bu fırsatı yakalarsam teknik heyetten ya da o dönem birlikte oynadığıma arkadaşlarla oynama fırsatı bulursam benim için unutulmaz olur.
 




<< Önceki Haber Alex de Souza'dan bomba açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER