Spor yazarı Necati Bilgiç için kurucusu olduğu TSYD'de tören düzenlendi


Spor yazarı Necati Bilgiç için kurucusu olduğu TSYD'de tören düzenlendi

Dün vefat eden Türk spor basının duayen isimlerinden, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) kurucu üyelerinde Necati Bilgiç için TSYD'nin Levent'teki Genel Merkez Binası önünde tören düzenlendi.

Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi gördüğü sırada 87 yaşında hayata gözlerini yuman Necati Bilgiç için TSYD Levent Tesisleri'nde düzenlenen törene TSYD'nin kurucularından ve Bilgiç'in eski mesai arkadaşları Necati Karakaya, Halit Kıvanç, yeğeni Hıncal Uluç, eşi Perihan Bilgiç, yine gazeteci olan oğlu Gürcan Bilgiç, gelini ve torunları ile spor basınının önemli isimleri katıldı.

TSYD'nin kurucu üyelerinden ve Bilgiç'in eski mesai arkadaşı da olan Necati Karakaya, Halit Kıvanç ile TSYD eski başkanlarından Atilla Gökçe ise yaptıkları kısa konuşmalarda Necati Bilgiç ile ilgili anılarını anlattılar.

Bilgiç'in cenazesi Levent Camii'nde öğleyin kılınacak cenaze namazından sonra Küçükçekmece Kanarya Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

NECATİ BİLGİÇ KİMDİR?

Necati Bilgiç, 1951 yılında Özfenerbahçe Dergisi'nde spor yazarlığına başladı.

Türkiyespor, Tercüman, Havadis, Yenisabah, Güneş, Posta, Fanatik ve Fotomaç Gazeteleri'nde sırasıyla muhabir, sayfa sekreteri, istihbarat şefi, müdür yardımcılığı ve en son köşe yazarı olarak görev yapan, her branşta birçok ödül kazanan, basın şeref kartı sahibi Necati Bilgiç, aynı zamanda Burhan Felek Ödülü'nün de sahibi olmuştu.

Kilis'te altı yaşında futbola başlayan Bilgiç, Gençlik ve Karataş Kulüpleri'nde 15 sene futbol oynadıktan sonra üniversite yıllarında İstanbul'a yerleşti. Spor yazarlığı sırasında futbol hakemi olarak milli kokartla 15 sene başarı ile maçlar yönetti. Hakemlik sonrasında da 15 yıl gözlemci olarak görev yaptı.

Necati Bilgiç 1963 yılında kurulan TSYD kurucularından birisi olarak da Türk sporuna genç yazarların yetişmesinde öncülük etti.

Necati Bilgiç, Can, Canan ve spor yazarı olan Gürcan Bilgiç'in babası, Deniz, Serkan, Yasemin, Sarp ve Alp'in de dedeleri, Perihan Bilgiç'in de 57 yıllık eşiydi.
CİHAN
<< Önceki Haber Spor yazarı Necati Bilgiç için kurucusu olduğu TSYD'de... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER