SP'den yönetmelik tepkisi

SP'den yönetmelik tepkisi

Saadet Partisi(SP) Bandırma İlçe Başkanı Ferit Örcün, Mera Yönetmeliği'nde yapılan değişikliklerle birinci sınıf mera alanlarının 20 yıllık ot parası karşılığında yapılanmaya açıldığını söyledi.

Yönetmelik değişikliğinin Türkiye hayvancılığının yok edilmesine yönelik bir adım olduğunun altını çizen Örcün, Saadet Partisi olarak Türkiye'deki miktarları son derece azalan mevcut meraların korunması ve kalite açısından iyileştirilmesi gerekirken yapılan yönetmelik değişikliğine karşı olduklarını kaydetti.

Son yıllarda meraların uygulanan yanlış politikalar ile tarım arazisine dönüştürüldüğünü dile getiren Örcün, geriye kalan bölümlerin ise bilinçsiz kullanılarak kalite açısından hayvanlarımızın ihtiyacını karşılayamaz hale geldiğini öne sürdü.

Yönetmelik değişikliğinin ardından önümüzdeki süreçte saman ithalatının tekrar ülkemiz gündemini meşgul etmeye devam edeceğini öne süren Örcün, bu uygulama ile vatandaşların daha yüksek fiyatlarla et tüketmek zorunda kalacaklarını sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber SP'den yönetmelik tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER