Sözen: Esnafın sıkıntıya girmemesi için AVM yapılmasını reddetmiştik


Antalya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, daha önce Manavgat'a yapılması planlanan bir kaçAlışveriş Merkezi'ni(AVM) esnaf sıkıntıya girmemesi için ret ettiklerini söyledi.

Yeni çıkan yasayla Türkiye genelinde AVM'lerin onayının Bakanlık, ruhsatlandırma işinin Büyükşehir Belediyeleri tarafından yapıldığına dikkat çeken Başkan Sözen, turizm şehirlerinde caddelerin bu anlamda önemli olduğunu kaydetti. Sözen, "Cadde düzenlemelerine son derece önem veriyoruz. Daha önce Manavgat'ta yapılması planlanan birkaç AVM'yi esnafımızın sıkıntıya girmemesi için reddetmiştik. Ancak yeni çıkan yasayla AVM'lere müdahale etme yetkimiz yok. Bu caddelerin değerini düzenlemelerle artırıp esnafımıza artı değer katmış olacağız." dedi.

Şükrü Sözen, Atatürk ve Fevzi Paşa Caddesi esnafları ile Atatürk Kültür Merkezi'nde(AKM) bir araya geldi. Kentte yapılacak olan yeni çalışmalarla ilgili olarak her zaman halka danışıp fikirlerini almayı ilke edindiklerini belirten Sözen, kentin en eski ve köklü caddelerinden Atatürk ve Fevzi Paşa Caddeleri'nde yapılacak olan düzenleme projesi ile ilgili bilgilendirme yaptı.

İki caddede asfalt bölümü 15 bin 2 olmak üzere toplam 26 bin metrekarelik düzenleme yapılacağının altını çizen Sözen, çalışmanın proje bedelinin 5 milyon lira olduğunu kaydetti. Çalışmada kaldırım ve asfalt düzenlemelerinin yanı sıra yeşil alanların, oturma gruplarının ve süs havuzlarının yer alacağını vurgulayan Sözen, "Çalışmamız, ticari hayata değer katacak. Daha önce uygulama yaptığımız caddelerde büyük değişim yaşandı. Bu iki caddemizde de düzenleme sonrasında ticari hayat farklı boyutlara ulaşacak. Taşın altına elimizi hep beraber koyarsak, bu projemiz gerçekten hayata geçecektir. Sizlerden destek istiyoruz. Çalışmalarımızda yanımızda olacağınızdan şüphemiz yok." ifadesinde bulundu.

Proje ile yüzde 100 memnuniyet sağlamayı hedeflediklerini anlatan Belediye Başkanı, çalışmalarda görsel estetik için bina yüzeylerinde de güzelleştirme yapmak istediklerinin altını çizdi. Sözen, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Gölgeliklere bir düzen vermek istiyoruz. Sizlerin katkısı ve fedakarlığınız bu yüzden önemli. Bu değişiklikleri yapmazsak başarılı olamayız."Esnafin-sikintiya-girmemesi-icin-AVM-yapilmasini-reddetmistik-1976991.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Sözen: Esnafın sıkıntıya girmemesi için AVM yapılmasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER