Soylu, Erdoğan'a 'İlelebet ebedi Türkiye'nin başkanıdır' diyerek kendini sigortalatmış!

Gazeteci Çiğdem Toker İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sigorta şirketiyle ilgili soruların 3 yıldır cevapsız bırakıldığını yazdı. Toker, Soylu THY'den ihale aldı mı sorusunu yineledi.

samanyoluhaber.com

İşte Toker'in Cumhuriyet'teki yazısının o bölümü: 

BAKAN SOYLU'NUN SİGORTA ŞİRKETİ

Siyaset ile ticaretin bir arada yürütülmesi konusunda, müthiş hassas bir toplum olduğumuz söylenemez. 

Dahası, etik kodlara özenli kadrolar “Bunlara iki koyun versen güdemez” diye, meydanlarda küçümsenir bile. 

Siyasetin finansman şeffaflığını, propaganda zamanlarında sık vurgulayan AKP, konuyu yaptırıma bağlayan bir yasayı tabii ki Meclis gündemine getirmedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, birkaç gün önce belediyelere kayyım atanmasını “Demokrasiyi kirlettirmeyeceğiz” sözüyle savununca, konu kendini yine hatırlattı. 

“Bir demokrasi ne zaman kirlenir” aslında verimli bir soru. Bakanlık düzeyine erişmiş siyasetçinin şirket ortaklığının sürüyor olması, demokrasiyi daha temiz kılar mı söz gelimi? 

Açık kaynaklardaki özgeçmişinde, “1995 yılında kendi kurduğu şirketiyle siyasi hayatının yanı sıra, halen ticari hayatını da sürdürmektedir” ifadesine bakılırsa, Bakan Soylu da bu durumu normal bulan siyasetçilerden. Nitekim 9 Mart 2016 tarihli Ticaret Sicil gazetesi de bu normalliği teyit ediyor. Aile şirketi olduğu anlaşılan Engin Sigorta Acentelik Hizmetleri Limited Şirketi’nde 142 bin 500 TL pay sahibi olan Süleyman Soylu, bu tutarın 14 bin 250 TL’lik kısmını Hamdiye Soylu’ya devretmiş. Soylu, devir tarihi olan 4 Şubat 2016’da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı.

THY’DEN İŞ ALDI MI?

“Milletin huzur ve güven ortamında” yaşamasından en üst düzeyde sorumlu konumda olan İçişleri Bakanı, siyaseti ticaretle iç içe yürütmeyi, temiz demokrasinin gereklerinden biri sayıyor olabilir. Eğer böyleyse, TBMM’de verilmiş bir soru önergesinin neden cevapsız kaldığı da bir gazetecinin zihnini meşgul edebilir. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, 14 Mart 2014’te dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergedeki sorular, bugüne dek yanıtlanmadı. Tanrıkulu o önergede “AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun sahibi olduğu Engin Sigorta’nın 5 Eylül 2012-24 Şubat 2014 tarihine kadar olan dönemde Türk Hava Yolları’ndan ihale ve doğrudan alım temin yoluyla aldığı işler ve hizmetler bulunmakta mıdır?” diye soruyordu. Önergede, bu işlerin tutarının yanı sıra, THY dışındaki kamu kurumlarından da ihale-iş alıp almadığı sorusu da yer alıyordu. 5 Eylül 2012, Soylu’nun daha önce “Rantın babasını getirdi” dediği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle AKP’ye katıldığı tarih. Tanrıkulu’yu arayarak iki buçuk yıl önce verilen bu önergeye cevap gelip gelmediğini sordum. Gelmemiş. Demokrasinin temizliği adına Engin Sigorta THY’den iş almış mıdır sizce?
<< Önceki Haber Soylu, Erdoğan'a 'İlelebet ebedi Türkiye'nin başkanıdır'... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER