Sosyal medya haberlerinde Twitter zirvede


Türkiye'de akıllı telefonların kullanılmaya başlanmasıyla iyice yaygınlaşan sosyal medya kullanımı 40 milyonu aşarken, yapılan araştırmalar Türkiye en fazla kullanılan sosyal ağlar sıralamasında ön sıralarda Twitter, Facebook ve Google Plus'ın yer aldığını gösteriyor.

Medya Takip Ajansı Interpress'in ulusal, bölgesel ve yerel iki binden fazla gazete ve dergiyi kapsayan sosyal ağ incelemesinde, Ocak ayından bu yana sosyal medya ile ilgili 200 binden fazla haber yayınlandığı belirlendi.

Interpress'in yapmış olduğu araştırmaya göre Türkiye'de yıl başından bu yana yazılı basında en fazla Twitter hakkında haber çıktığı belirlenirken, çıkan haber sayısının toplam 63 bin 749'a ulaştığı tespit edildi. En çok kullanılan sosyal medya hesabı Facebook ile ilgili ise yazılı basında toplam 43 bin 197 haber yayınlandığı saptanırken, bir diğer popüler hesap Instagram'a ait ise toplam 22 bin 233 haberin çıktığı belirlendi. Türkiye'de yaygın olarak kullanılan diğer sosyal medya hesapları Youtube, Google Plus ve Linkedin başta olmak üzere diğer sosyal ağlar hakkında ise yazılı basında 70 binden fazla haberin yayınlandığı tespit edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Sosyal medya haberlerinde Twitter zirvede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER