İktisatçı Sönmez serbest bırakıldı

İktisatçı ve yazar Mustafa Sönmez dün akşam Beşiktaş maçında atılan sloganların videosu paylaştığı gerekçesi ile gece yarısında gözaltına alındı. Sönmez bugün serbest bırakıldı.

SHABER3.COM

Mustafa Sönmez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada nasıl gözaltına alındığını şöyle açıkladı: "Sabahın 3'lerinde benim de kapım çalındı, nezarette ağırlandım, ifade sonrası serbestim. Arayan, ilgilenen herkese teşekkürler." mesajını paylaştı.

Sönmez bir sonraki mesajında "Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasını bu tweete bina etmişler." diyerek dün paylaştığı "Çarşı videosu" sebebiyle gözaltına alındığını söyledi.

GECE 3'TE EVDEN YAZAR GÖTÜRÜLÜYOR

"Neresinde hakaret var benim yazdıklarımın?" diyen Sönmez, "Video zaten ortalıkta. Cumhurbaşkanı'na hakaret edeceğim de ne olacak? Bizim derdimiz demokrasi katliyle. Hala gece 3'te evden yazar götürülüyor. Dünya bunu konuştu, iyi mi oldu?" ifadelerini paylaştı.

Sönmez ayrıca yeni havaalanı için "TC tarihinin en ahmak projesi Yeni Havalimanı" dediği paylaşımı ile "Gemiyi terk eden edene. Birkaç aya görün neler olacak, neler. Yolcudur Abbas," mesajının soruşturma dosyasına konulduğunu aktardı.

AYŞENUR ARSLAN DUYURMUŞTU

Gazeteci Ayşenur Arslan, iktisatçı ve yazar Mustafa Sönmez'in sosyal medya paylaşımları sebebiyle gözaltına alındığını duyurdu. 

Arslan'ın sosyal medya hesabında paylaştığı mesajı şöyle:

"Mustafa Sönmez Türkiye uyurken bu sabaha karşı 3.50’de gözaltına alındı. Vatan Emniyet’e götürüldü. Gerekçe “sosyal paylaşımlar”!"



Sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan Mustafa Sönmez sosyal medya hesabından en son Beşiktaş tribününden İmamoğlu'na yapılan sloganları paylaşmıştı.

SKANDAL GEREKÇE İLE GÖZALTI

Mustafa Sönmez, dün akşam Beşiktaş maçı öncesi taraftarların Beşiktaş Çarşı'da çektiği videoda yer alan 'Şerefine Tayyip' sloganı attığı yüzünden Cumhurbaşkanına hakaretle suçlanıyor. 


<< Önceki Haber İktisatçı Sönmez serbest bırakıldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER