'Son enflasyon verisi büyük bir şok oldu'

Manulife Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Richard Segal "Son enflasyon verisi büyük bir şok oldu, beklentinin çok üzerinde geldi. Türk piyasaları için zor zamanlar olabilir" ifadesini kullandı.

SHABER3.COM

Enflasyon verisi sonrası TCMB'nin bir adım atması gerektiğini kaydeden Segal "enflasyon şu an tehlikeli bir noktada, daha da kötü noktalara gidebilir. TL'de büyük bir değer kaybı gördük. Merkez Bankası'ndan 300 - 350 baz puanlık daha fazla artışı gerekir ama şu an böyle bir adım atmayabilir" diye konuştu. 

Rahip Brunson davasının da piyasalarda etkisi olacağını belirten Segal "ancak son gelen ekonomik verilere özellikle de enflasyona bakınca piyasalar çok daha endişeli bir hal aldı. Siyasetten ziyade ekonomi yatırımcıyı daha fazla endişelendiriyor" değerlendirmesini yaptı. 

ENFLASYONDA YÜKSELİŞ 

Enflasyon yükselişini Eylül ayında da sürdürdü. TÜFE yıllık bazda %24.52'ye ulaştı, bu 22003'ten beri en yüksek seviye olarak kayda geçti, aylık bazda da %6.3 ile 2001'den beri en yüksek seviyeye çıktı. Çekirdek enflasyon %17.22'den %24.05'e yükselirken üretici fiyatları aylık %10.88, yıllık %46.15 arttı.

Şekerbank Başekonomisti Gülay Elif Girgin de Bloomberg HT'ye Eylül enflasyonundan sonra daha fazla kötüleşme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti ve "En kötüsü geride kalmadı, Merkez Bankası ciddi adımlar attı, aynı kararlılığı gösterip Ekim ayı toplantısında da adım atmasını bekliyorum" diye konuştu
<< Önceki Haber 'Son enflasyon verisi büyük bir şok oldu' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER