Somera: Sosyal medyanın yüzde 53'ü, Rusya'nın IŞİD petrolü iddiasına inanıyor


Türkiye'nin 24 Kasım'da Rus uçağını düşürmesiyle birlikte yaşanan gelişmeler, sosyal medyada gündem oldu. 24 Kasım'dan itibaren Türk-Rus gerginliğiyle ilgili 1 milyon 480 bin iletinin kayda geçtiğini açıklayan sosyal medya ölçme ve araştırma şirketi Somera, kullanıcıların yüzde 53'lük kısmının Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığı iddiasına inandığını, yüzde 17'lik kısmının ise inanmadığını belirtti.

Somera, 24 Kasım'da Suriye sınırında Türkiye hava sahasını ihlal eden bir Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından sosyal medyada çıkan iletileri raporlaştırdı. 24 Kasım'dan itibaren konuyla ilgili sosyal medyada tüm dünya çapında toplam 1 milyon 480 bin 74 ileti kayda geçti. En çok ileti olayın gerçekleştiği 24 Kasım günü gelirken, 26 Kasım'da Rusya'nın vatandaşlarına ülkeye dönme çağrısı yapması ve Türkiye'ye yönelik çeşitli konularda uygulayacağı yaptırımları açıklaması da sosyal medyanın gündeminde yer aldı.

2 Aralık'ta Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan basın toplantısında Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığını iddia eden uydu görüntüleri yayınlanırken, hemen ardından Amerika'nın bu görüntüleri yeterli bulmaması ve Türkiye'nin Katar'la doğalgaz anlaşması imzalaması da sosyal medyada en çok yorumlanan konular oldu.

24 Kasım'dan itibaren Türkiye – Rusya ilişkisine yönelik kayda geçen iletilerin yüzde 10'luk dilimi Rusya'nın iddialarını da değerlendirdi. Yüzde 53'lük oran Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığı iddiasına inandığını, yüzde 17'lik kısım ise inanmadığını belirtirken, yüzde 30'luk kesim bilmediğini söyledi.

Türkiye – Rusya arasındaki krizle ilgili en çok sosyal medya iletisi ise sırasıyla ABD, Türkiye, İngiltere, Rusya ve Fransa'dan geldi.





CİHAN
<< Önceki Haber Somera: Sosyal medyanın yüzde 53'ü, Rusya'nın IŞİD... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER