Soma davasında ifadeleri çelişen iki işçi yeniden dinlendi


Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Soma maden kazası ceza davasında, arka arkaya ifade veren ve olay anında aynı yerde çalışan iki mağdur işçi, ifadelerinin çelişmesi üzerine Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı tarafından yeniden dinlendi.

Beşinci duruşmasının ikinci celsesinde arka arkaya dinlenen Fehmi Dinç ve Recai Piyana'nın ifadeleri yeniden alındı. Dinç, dinamit atımından hiç haberi olmadığını tekrarlarken bir ara malzeme almak için çalıştığı yerden ayrıldığını, belki o sırada atılmış olabileceğini söyledi. Bandın çekmediğini ve zorlandığını gördüğünü, bu durumu Fikri isimli arkadaşına ilettiğini tekrar eden Dinç, patlama seslerini ise kulükar yolunun tam mekanize ayağına döndüğü noktadan ve üst taraftan duyduğunu belirtti. Piyana'nın, kulükar yoluna geldiğinde yarı baygın olduğunu ve bu yüzden patlama yönünü tam kestirememiş olabileceğini sözlerine ekledi.

Piyana ise patlama sesinin dördüncü bandın kuyruk tarafından geldiğini, orası kendilerine uzak bir nokta olduğu için tahmin ettiğini belirtti. Temiz havaya ulaştığında halsiz bir halde olduğunu tekrarladı.

Duruşmaya, bant işçisi Serkan Demir'in dinlenmesiyle devam ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Soma davasında ifadeleri çelişen iki işçi yeniden dinlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER