Sokağa çıkma yasağından mağdur olan öğrenciler TBMM gündeminde


CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Şırnak Cizre'de sokağa çıkma yasağı sebebiyle kayıt işlemlerini tamamlayamayan ve mağdur olan öğrenciler ile ilgili ne tür işlem yapılacağını sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına soru önergesi veren Tanrıkulu, şunları ifade etti:

"Şırnak Cizre'de sokağa çıkma yasağı ve yaşanan elektrik, internet kesintisi sebebiyle çok sayıda üniversite öğrencisi 4-11 Eylül 2015 tarihleri arasında yurt kayıtları ile ilgili gerekli işlemleri tamamlayamamıştır. Başka bir ilde okuyan ama Şırnak Cizre İlçesinde yaşayan S.E. isimli kız öğrenci 4-11 Eylül 2015 tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı sebebiyle bankaya gidemediğini, daha önce internetten başvurusunu yaptığı ve 4 Eylül 2015 tarihinde Yurt-Kur'da kazandığı açıklandığı halde kayıt işlemlerini tamamlayamadığından hakkının kaybolduğunu ifade etmiştir. Ankara Yurt-Kur'u aradığını, konu ile ilgili dilekçesini hem faks yoluyla hem de kargo yoluyla Ankara Yurt-Kur'a gönderdiğini ama yetkililerin S.E. gibi aynı sebeple mağdur olan çok sayıda öğrenciye "olumlu olarak sonuçlandırılamadığı" bilgisini verdikleri iddia edilmektedir."

Tanrıkulu bu bağlamda Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:

"Şırnak Cizre'de sokağa çıkma yasağı sebebiyle kayıt işlemlerini tamamlayamayan ve mağdur olan öğrenciler ile ilgili ne tür işlem yapılacaktır?

Öğrencilerin haklarının kaybolmaması için çalışma yürütülecek midir?

S.E. isimli kız öğrencinin Ankara Yurtkur'u arayarak konu ile ilgili dilekçesini hem faks yoluyla hem de kargo yoluyla Ankara Yurt-Kur'a gönderdiği ama yetkililerin S.E. gibi aynı sebeple mağdur olan çok sayıda öğrenciye "olumlu olarak sonuçlandırılamadığı" bilgisini verdikleri iddiası doğru mudur?

Yurt-Kur'da kazandığı açıklandığı halde, sokağa çıkma yasağı gibi öğrencilerin iradesinin dışında gerçekleşen bir durumda kayıt işlemlerini tamamlayamadığından hakkı kaybolan öğrencilerin barınma sorunu nasıl çözülecektir?

Konu ile ilgili kamuoyuna açıklama yapılacak mıdır?" CİHAN
<< Önceki Haber Sokağa çıkma yasağından mağdur olan öğrenciler TBMM... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER