Sofya'da farklı din temsilcileri cami önünde aşure dağıttı

Sofya'da farklı din temsilcileri cami önünde aşure dağıttı

Aşure günü vesilesiyle Sofya'da Banya Başı Camii yanında aşure dağıtıldı. Başmüftülük tarafından düzenlenen özel programda Başmüftü Mustafa Hacı, geleneğin manevi duyguları canlı tuttuğunu ve insanlar arasındaki sevgi, hoşgörü ve saygıyı pekiştirdiğini ifade etti.

Başmüftü, "Yaşam iniş çıkışlar, iyi ve kötülükler, sevinç ve hüzünle doludur. Her zaman iyi olayları kutlamak, kötü olayları da anarak tekrarlanmamasını sağlamayı talep ederiz. " diye konuştu.

Orotodoks Kilisesi'nden Peder Angel, tarihte aşure gününün çok olaylara sahne olduğunu, belirterek, "Fakat Nuh'un, suların çekildiğini gördükten sonraki ümidine değinmek istiyorum. Ben de dünyadaki barışın çok zayıf sütunlar üzerinde durduğunu gördüğümüz şu günlerde, daha iyi günler için ümit taşıdığımı belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.

Bulgaristan Din Toplulukları Kurulu Başkanı Rupen Krikoryan da aşure gününün çok önemli ders ve değerlendirme vesilesi olduğunu kaydetti. Katılımcılar, farklı dinlerin ortak özelliklerini dile getirdikten sonra aşure dağıtıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Sofya'da farklı din temsilcileri cami önünde aşure dağıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER