'Şoförünü otobanda indirip gitti' iddiası

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı.

SHABER3.COM

Kaya'nın göreve geldiği günden bu yana çalıştığı personeli sık sık değiştirdiği belirtildi. Altı kez özel kalem müdürü, beş kez basın danışmanı ve dört kez de bakanlık korumalarını değiştirdiği öne sürülen Kaya'nın, altında çalışan personelle sık sık sorun yaşadığı iddia edildi. 

Aydınlık'ın haberine göre, Kaya çalışmasından memnun olmadığı personelle yollarını ayırdı ancak bu durum bir süre sonra kendini yineleyen bir hal aldı.

Kaya'nın aynı zamanda sık sık koruma değiştirdiği ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün de bu durumdan rahatsız olduğu belirtilirken, Başbakan Binali Yıldırım'ın da bu duruma karşı devreye girdiği iddia edildi. 

Ankara kulislerine göre, Bakan Kaya aynı zamanda makam şoförünü yolda bıraktı. 

Anlatılara göre, Bakan Kaya, bir İstanbul seyahatinde, E5 otoyolunun Merter’e yakın bir yerinde makam şoföründen aracı sağa çekmesini istemiş. Trafik akışı nedeniyle şoför istenileni biraz geçerek yapmak zorunda kalmış. Buna kızan Kaya, aracı durdurarak makam şoförünü orada araçtan indirmiş... Korumalarından birini makam şoförü yaparak arkasından bakmadan çekip gitmiş. Makam şoförü oradan kendi imkanlarıyla bakanlığa geri dönmüş...

Kaya ile ilgili anlatılan bir diğer hikaye de AKP'li bazı milletvekilleri ile arasının bozuk olduğu yönünde. 

Bu anlatıya göreyse, 

"Olay Esenboğa Havaalanı’nda geçiyor. İstanbul’a gitmek için THY’den uçak bileti almak isteyen bir AKP Milletvekili, görevliden Business Class’ın ilk numarası olan 1A numarasını istemiş. Görevli ‘Orası dolu efendim’ deyince, milletvekili merak edip ‘1A’yı kime verdiniz’ diye sormuş. Görevli ‘Aile Bakanımız Sayın Kaya’ya’ yanıtı vermiş... Milletvekili boş olan bir başka koltuğu alarak Bakan’ın bulunduğu VİP salonuna geçmiş. Bakanla selamlaştıktan sonra, ‘Sizin de burada olduğunuzu öğrendim, yanınıza geldim’ demiş, ama hiç beklemediği bir çıkış ile karşılanmış. ‘Siz benim burada olduğu nereden öğrendiniz?’ Bakan’ın bu yanıtı üzerine şaşıran AKP’li, ‘Görevliden’ demek yerine ‘Grup Başkanvekili Mehmet Muş’tan’ demek zorunda kalmış..."

Bir süre önce de, Meclis'te Kaya'nın danışmanları ve korumaları ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ekibi arasında koltuk kapma kavgası yaşanmış, aynı koltuk için bir saat süren mücadele edilmişti. 
<< Önceki Haber 'Şoförünü otobanda indirip gitti' iddiası Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER