Snowden: Telegram güvenli olmayabilir


Rusya'da saklanan ABD'li bilgisayar uzmanı, eski Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve eski Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) çalışanı Edward Snowden, cep telefonu uygulaması Telegram'ın güvenli olmayabileceğini iddia etti.

Twitter hesabından açıklama yapan Snowden, Rusya'da meşhur olan Vkontakte sosyal ağ kurucusu Pavel Durov'un geliştirdiği cep telefonu uygulaması Telegram'ın tam anlamıyla güvenli olmadığını savundu. Snowden mesajında, "Durov'a saygı duyuyorum. Ancak Telegram'daki eksiklikler tehlikeli. Yenileme olmadan güvenli değil. Açıklama yapacak olursak şifrelenmeyen metine kaydedilsin ya da kaydedilmesin server ya da sağlayıcıdan ulaşım var." diye yazdı.

Snowden ile aynı fikirde olmayan Durov ise Twitter hesabından, "Cloud gibi depolama sistemi ve bize güvenmeyenler başka gizli messengerlar kullanıyor." diye cevap verdi.

Daha önce, takibi mümkün olmadığı içi IŞİD'in de Telegram kullandığı iddia edilmişti. Bunun üzerine Rusya'da Federal Güvenlik Servisi (FSB) Aleksandr Bortnikov'a çağrı yapılarak gerekirse bu mesajlaşma programının engellenmesi istenmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Snowden: Telegram güvenli olmayabilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER