Snowden: ABD'nin İHA'ları terörist yerine sivilleri hedef alıyor


Amerikan Ulusal Güvenlik Teşkilatı (NSA) bilgilerini ifşa eden CIA eski çalışanı Edward Snowden, ABD'nin İnsansız Hava Araçlarının(İHA) Ortadoğu'da teröristlerden ziyade düğün masalarını hedef aldığını iddia etti. Snowden'e göre, ABD İHA'ları cep telefonlarını hedef aldığı için havadan yapılan saldırıda çok sayıda sivil hayatını kaybediyor.

İsveç basınına konuşan Snowden, Washington'un terörle mücadele yöntemini yanlış bulduğunu dile getirdi. Rusya'ya sığınan CIA eski çalışanı, "Onlar(ABD) somut hedefler yerine cep telefonunu sinyallerini bombalıyor. Kendileri de bilmiyor, hedef aldıkları cep telefonunu tutan terörist mu, yoksa annesi mi. Bundan dolayı İHA saldırıları fiyasko ile sonuçlanıyor. Bu yüzden onlar düğün masalarını bombalıyor." iddiasında bulundu.

ORTADOĞU'YU BOMBALAMASAYDIK IŞİD ORTAYA ÇIKMAZDI

Terörle mücadele bağlamında ABD'nin yararlandığı bilgilerin tehlikeli ve yanlış olduğunu savunan Snowden, "Böylece ABD ve onun müttefikleri sorunları çözmekten ziyade yeni sorunlar oluşturuyor. Bu ülkeleri bombalamasaydık (Suriye ve Irak) hiç bir şekilde IŞİD ortaya çıkmayacak." eleştirisinde bulundu.

EN ÇOK AİLEMİ ÖZLÜYORUM

Rusya'da nasıl bir hayat yaşadığı ile soruları da yanıtlayan Snowden, en çok ailesini özlediğini söyledi. Snowden,"Bu soruyu cevaplamak çok zor. Rusya'da her şey iyi desem hemen diyecekler O'nun Kremlin'le aşk ilişkisi var! Tam tersini söylesem, bu sefer de Rusya'da yaşamakta nefret ediyor, diyecekler." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Snowden: ABD'nin İHA'ları terörist yerine sivilleri hedef... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER