Skandal olay: Süper Lig maçının ardından hakeme yumruklu tekmeli saldırı

Ankaragücü ile Rizespor arasında Ankara'da oynanan lig maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'e saldırdı.

SHABER3.COM

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan karşılaşma 1-1 berabere sona erdi. Karşılaşmanın ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, saha ortasına kadar gelerek hakem Halil Umut Meler'e saldırdı.

Başkan Koca, Rizespor maçının ardından sahaya girerek karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler'e yumruk attı. Saldırının ardından Halil Umut Meler'in sol gözü morardı.

Eryaman Stadı'nda maçın son düdüğü çalınca sahaya giren Faruk Koca, orta hakem Meler'e yumruk attı. Darbeyle yere düşen Meler'in etrafını güvenlik güçleri sardı.


Bu hareketten sonra bir süre yere çökerek fenalık geçiren Faruk Koca'yı yöneticiler sakinleştirmeye çalıştı.

Halil Umut Meler, tedavisi yapıldıktan 10 dakika sonra yoğun güvenlik önlemleri altında soyunma odasına götürüldü.

Bu sırada MKE Ankaragücü taraftarı başkanları Faruk Koca'ya destek vererek tezahürat yaptı. Tribünlerden de sahaya giren taraftarlar oldu. Bu taraftarlara güvenlik görevlileri müdahale etti.


Karşılaşmada Anlaragücü Morutan ile 14. dakikada öne geçmiş, Rizespor 90+7. dakikada Gaich'in golüyle beraberliği yakalamıştı. Maçın halemi Halil Umut Meler, 50. dakikada Ankaragücü'nden Sowe'a ve 90+5. dakikada Rizespor'dan Emirhan Topçu'ya kırmızı kart göstermişti. Halil Umut Meler'in Sowe'a ikinci sarı karttan gösterdiği kırmızı kart, tribünlerden büyük tepki toplamıştı. Hakem Halil Umut Meler'in sağlık durumuyla ilgili açıklama

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın saldırısına uğrayan Halil Umut Meler'in sağlık durumuyla ilgili açıklama yapıldı.

Hakem Halil Umut Meler, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın saldırısı sonrası Ankara Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı ve beyin cerrahisi servisinde tedaviye alındı.

Meler'in sağlık durumunun iyi olduğu ve şok yaşadığı belirtilirken, beyin tomografisi çekilerek müşahede altına alındığı öğrenildi. Bu olayın ardından birçok faal ve eski hakem ile eski MHK başkanları hastaneye destek ziyaretinde bulundu.

MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasındaki Süper Lig'in 15. hafta maçı 1-1 sona erdi. Maç sonrasında MKE Ankaragücü'nün Başkanı Faruk Koca, maçın hakemi Halil Umut Meler'e saldırarak yüzüne yumruk attı. Bu saldırı sonucunda Meler'in sol gözü morardı ve olay yerinden polis eşliğinde soyunma odasına geçti.

Baş Hekim Prof. Dr. Mehmet Yöröbulut, Halil Umut Meler'in sağlık durumu hakkında şu açıklamayı yaptı: 'Şu an için hayati tehlikesi yok. Sadece sol göz çevresinde kanaması ve küçük çatlağı var. Hayati tehlikesi olmaması bizim için sevindirici.'

Öte yandan, Faruk Koca'nın sağlık kontrollerinin ardından emniyet güçleri tarafından ifadesinin alınacağı ve gözaltına alınacağı bildirildi.



<< Önceki Haber Skandal olay: Süper Lig maçının ardından hakeme yumruklu... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER